NKi Senioren; nieuwe pb’s voor Jonas en Jesse

Op het NKi voor Senioren in Omnisport Apeldoorn, waarbij enorm veel goede prestaties genoteerd konden worden, is ook een 3-tal sprint/horden atleten van Team Sotra van de partij.
Op dag 1 waren het kersvers NK junioren kampioen Jonas Phijffers (AV Athletics) en Milan Mesie (AV’34) die op de 400m in actie kwamen. Voor zowel Jonas als Milan pakte de baanloting maximaal gunstig uit. Jonas liep vanuit baan 4 zijn race en was daarbij in bijzonder goed gezelschap. In baan 6 startte namelijk Liemarvin Bonevacia en in baan 5 Terrence Agard. Jonas finishte achter deze beide atleten, met tijden van resp. 46.18 en 46.41, als 3e in een nieuw pb van 47.68. Een meer dan goed resultaat waarmee hij zich op plek 2 van de bestenlijst allertijden vestigde. Met z’n openingsronde was Jonas echter wat minder tevreden. Die was te langzaam waardoor hij op de finish 0.23s tekort kwam om tot een verbetering van het nederlands indoor juniorenrecord te komen. En die verbetering had….er misschien toch ingezeten. Met (alweer) een nieuw pb en uiteindelijk een maximaal haalbare 8e plaats in dit uitzonderlijk goede veld kon Jonas echter met meer dan opgeheven hoofd de arena verlaten. Dat gold ook voor 1e jaars M-U20 atleet Milan Mesie. Zijn aanvankelijk 2e plek op de reservelijst kon ’s avonds de dag voor de wedstrijd omgezet worden naar groen licht voor plaatsing op de startlijst. Milan begon vanuit baan 2 aan z’n wedstrijd. Het ging er, zoals in iedere serie, pittig aan toe maar Milan weerde zich kranig. Hij vertrok voortvarend en kon na het uitkomen van de 2e bocht goed positie kiezen. Na een aantal meters in de 3e bocht zakte het tempo iets te ver terug; te weinig echter om zinvol in de bocht te kunnen inhalen maar uiteindelijk wel net teveel, zo was na afloop de race analyse, om een nieuw pb te kunnen scoren. Desalniettemin een prima race van Milan die hij als 4e in z’n serie afsloot in 50.22 vlak dus boven z’n pb van 50.18
1e jaars neo senior Jesse van Heijningen kwam op beide NK dagen in actie. Op de 1e dag stond de 60m op het menu. Al eerder en ook dit seizoen is het op deze afstand een soort haat-liefde verhouding die hij met het onderdeel heeft. Z’n plezier haalde hij op dit NKi dan ook zeker niet uit z’n tijd van 7.33 die hij noteerde. En ja, op een NK is het dan wel een bijzonder fenomeen om opeens naast een grootheid plaats te kunnen nemen in het startblok. Zo mag Churandy Martina met een prestatie palmares van alleen al o.a. 5 Olympische Spelen gerust genoemd worden. En als je er dan ook nog fraai mee op de foto komt….word je daar blij van!
Dag 2 met de 200m op de agenda werd wel een prima dag voor Jesse. Na een wedstrijd in Gent en begin februari op de 6e ITS in het Apeldoornse wist Jesse het pb op deze afstand telkens al aan te scherpen. Ook op dag 2 van dit NKi ging hij op herhaling. Vanuit baan 4 liep Jesse na een prima start een hele mooie en goede 2e bocht die mede bijdroeg aan een goed eindresultaat van 22.73 en een 12e plaats. Met een pb op zak zag ook Jesse vervolgens finales die op diverse onderdelen erg spannend en vreselijk hard gingen.

En als altijd…ook van dit NKi Senioren zijn veel video’s terug te vinden op het youtube kanaal Hortas Sotra Track and Field

Deel dit bericht

Lees meer!