Goede prestaties Sotra atleten in Almere ondanks “pokkewind”

Zaterdag 23 april openden verschillende atleten van het sprint/hurdles team bij AV Almére ’81 het outdoorseizoen 2022. Viel op de temperatuur van de wedstrijddag niks aan te merken, bij de stevige bries uit het oosten lag dat anders. De korte sprinters U20 met Milan Mesie en U23 met Jesse van Heijningen en D’Sean Holaman ondervonden daar in hun races letterlijk flinke tegenwind.
Jesse en D’Sean openden met de 200m waarbij ze resp. 1e en 2e werden met tijden van 22.84 en 23.06 (-2.0). Op de 100m kon 2x worden gestart. In de series kwam Milan tot de snelste tijd over-all. Hij noteerde 11.57 met -3.7. Jesse en D’Sean kwamen in de serie met Milan als 2e en 3e overall over de finish in tijden van resp. 11.63 en 11.67. In de finales liet zo ongeveer de helft van het totale veld het waarschijnlijk vanwege de tegenwind voor gezien…. zo pril in het seizoen toch op z’n minst een gemiste (trainings)prikkel voor de volgende wedstrijd! D’Sean, Milan en Jesse passeerden in die volgorde in hun finale met -2.3 en tijden van resp. 11.63, 11.70 en 11.71 de finish.
Op de 400m kwam U20 atleet Jonas Phijffers in actie. Fysiek gezien nog niet zo ver als hij had willen zijn, maar wel goed genoeg om aan de start te verschijnen. Het werd een fraaie race met 3 atleten die elkaar dwongen om tot het uiterste te gaan. Jonas won de wedstrijd in een prima opener van 48.33 gevolgd door Jeff Tesselaar en Daan Kneppers die tot goede pb tijden kwamen van resp. 48.50 en 48.57.
Later op de middag stond de 400m horden op het programma waarbij MU18 atleet Sep de Jong en bij de MU20 Tigo Mesie aan de start verschenen.
Voor Sep was het de tweede wedstrijd van het seizoen. Het werd vooral een heuse uitdaging in het goed omgaan met de wind en dat lukte hem heel netjes. In plaats van de 23-15-15 begin april in Nijmegen startte hij in Almére met de wind mee in een 22-14-14 pas ritme om vervolgens het ritme voort te zetten met een 15-pas. “Al naar horde 8 toe voelde ik dat uitlopen in een 15-pas zoals ik graag wilde vanwege de wind niet zou lukken. Dus de laatste 2 horden ben ik geswitcht naar 16-passen. Ik ben tevreden over de race en ook met de tijd van 54.82 die vandaag toch nog goed genoeg was voor een pb” aldus een opgewekte Sep. De prestatie van Sep was overigens goed voor de winst. De race van Sep vindt je hier:

Tigo liep z’n eerste 400m hordenrace van het seizoen. Hij vertelde dat zijn wat tegenvallende 57.35s samenhing met waarschijnlijk een te trage opening. Daardoor kwam hij met 15-passen te dicht op de 2e horde, raakte die behoorlijk waardoor de balans zoek was en het vervolgens wat achter de feiten aanlopen was naar de finish. Kan allemaal gebeuren op de 400m horden Tigo. Op naar de volgende wedstrijd! Voor de meesten vindt die plaats op de thuisbasis in Apeldoorn waar a.s. vrijdag 29 april de 1e RUNX TRACK MEETING op het programma staat.

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m