Tigo, Sep, Milan; puntenpakkers in de competitie

Drie atleten van Team Sotra verschenen 15 mei aan de start van de 2e competitiewedstrijd in de poule van AC Tion in Enschede.
Tigo en Milan Mesie en Sep de Jong kwamen voor hun club AV34 in actie en behaalden daar goeie scores en dus veel punten.
Tigo en Sep begonnen met de 110m horden. Tigo wilde zich graag revancheren voor z’n optreden van een week terug in Lisse. Hij had toen z’n race, in verband met een zware touché van horde 3, de strijd moeten staken. Vandaag ging het een stuk beter en revancheerde hij zich prima. Hij won de race over de 99.1cm hoge hekken in een tijd van 14.98.
Sep kwam uit in de categorie MU18. Hij liep z’n eerste race over de 91.7cm hoge horden en besloot de afstand in een fraaie 14.61. Hij won daarmee afgetekend in deze leeftijdscategorie.
Dik minpunt voor de organisatie was dat in beide races de windregistratie het liet afweten. Hierdoor komen de prestaties niet terug op de nationale ranglijst. Voor Tigo extra zuur omdat dit in de vorige competitie wedstrijd in Nijmegen op zijn goede 100m ook al het geval was…..

Beide atleten liepen ook de 200m. Zonder enige tegenstand liep Tigo naar de over-all winst in een tijd van 22.74 (-1.1). Ook Sep kwam op deze afstand prima voor de dag. Hij won z’n serie en verbeterde zijn pb flink naar een tijd van 23.66 (+0.1). Over-all bezette hij in de categorie MU18/MU20 de 4e stek.
Milan Mesie beperkte zich individueel tot het lopen van alleen een 400m. Een lichte hamstringklacht begin van de afgelopen week was hiertoe de aanleiding. Op de volle ronde viel er eigenlijk (gelukkig) niets meer van te merken; Milan liep een prima race en finishte als 2e in een tijd van 51.01.
Als slot van de wedstrijddag liepen Tigo en Sep nog mee in de Zweedse estafette. Tigo en Sep namen daarin resp. de 400 en de 300m voor hun rekening. Het AV34 team eindigde als 2e.
Met opnieuw een goede bijdrage voor de club keerden ze weer huiswaarts!