Mooie resultaten op de Harry Schulting Games in Vught

Hemelvaartsdag is Harry Schulting Games dag. Een wedstrijd om naar uit te zien; goeie sfeer, goeie atleten en een wedstrijdorganisatie die er is voor de atleten! En ook de weersomstandigheden waren de sprinters/hordenatleten deze dag gunstig gezind.
De eerste sprint/hordenatleten die aan de start van de 400m verschenen waren Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo), Milan Mesie (AV34) en D’Sean Holaman (AV de Sperwers).
Jarin kwam na zijn voetblessure voor de tweede keer dit seizoen in actie op dit onderdeel. En hoe? Hij verraste zichzelf met een fraai pb van 51.81 en dat gaf een lach van oor tot oor. Ook Milan kwam in de serie erna tot een prima resultaat. Op D’Sean die voor hem was gestart en 300m uitstekend tempowerk liet zien kon hij zich goed richten. De laatste 100m kon hij nog goed doortrekken en verscheen voor hem een eindtijd van 49.95 op de klok. Voor het eerst een sub 50s en dus ook een nieuw pb! D’Sean verloor de laatste 20m nog veel tijd en kwam tot een sb van 51.01.
Daarna was het de beurt aan de 100m sprinters met opnieuw Milan, Tigo Mesie (AV34) en Jesse van Heijningen (AV34). Milan liep na z’n 400m een prima 100m tijd van 11.28s (+0.8) in z’n serie. In de serie erna gingen Tigo en Jesse van start en klokte Tigo met 11.02 (+0.7) een erg sterk nieuw pb. Jesse verloor wat tijd in het laatste deel van de wedstrijd en noteerde 11.28s. De 2e Race verscheen alleen Jesse aan de start. Daarin had hij een prima start en ging ook het goed doorlopen een stuk beter. Zijn eindtijd van 11.18 (+1.6) betekende een nieuw sb.
Het einde van de dag was gereserveerd voor de 400m hordenatleten.
Sep de Jong (AV34) had er veel zin in en kon van start in een aparte U18 georganiseerde wedstrijd i.v.m. een hordenhoogte van 0.84cm Als telkens ging Sep voortvarend en heel prima van start. Het lukte hem helaas niet om de laatste horde goed te nemen. Hij verloor veel tijd met het herstellen van gestruikel en kwam uit op een teleurstellende 55.71. En passant was hij vlak ervoor gepasseerd door Tijm Oosterom die een fraaie 53.16 op de klokken bracht en daarmee voldeed aan de EK U18 limiet. Sep kennende zal hij zich zeker herpakken en dus later alsnog van zich doen laten horen!
Mare Versluis (AV de Liemers) kwam bij de U18 in actie. Per hordewedstrijd weet ze zich te verbeteren. Dat was in Vught niet anders. Na een verre van perfecte race snoepte ze met 1.05.74 opnieuw ruim een 0.5s van haar pb af. Goed gedaan Mare en op naar verdere verbetering.
Tigo kwam bij de mannen op de 400m horden in actie. Zijn race kenmerkte zich door “zoekend naar ritme”. Hierdoor kwam hij niet goed in de wedstrijd; hij werd 2e in 56.35. Een tijd die wel goed was voor een nieuw pb.

Een dag later kwam kersvers teamlid Max van Marle (AV Sisu) in Rijssen aan de start van een 800m. Het was sinds zeer lange tijd zijn eerste wedstrijdtest. Max begon iets te voortvarend/gretig aan z’n 2 ronden. Z’n doorkomst tijd bedroeg ca. 55s. en daarmee kwam hij zichzelf op de laatste 200m flink tegen. Z’n eindtijd van 2.05 deed er verder niet meer toe, maar wel de opgedane lessen. Daarmee zal hij ongetwijfeld aan de slag gaan!

Deel dit bericht

Lees meer!