snelle 400m horden van Sep de Jong op T-Meeting in Tilburg

Op de T-Meeting in Tilburg heeft Sotra/AV34 en Staa atleet Sep de Jong goede zaken gedaan. Het frisse en natte weer op 2e Pinksterdag stond hem niet in de weg om op de blauwe kunststofbaan een mooi resultaat op de 400m horden neer te zetten.
Waar het de voorgaande 3 races niet lukte om een goede laatste 100m met nog 2 horden te lopen lukte dat in Tilburg wel. Het resultaat van 53.80 op het onderdeel betekende een pb en ook nieuw clubrecord voor Sep. Dat was er niet zo maar eentje, maar één die in handen was van de eerder ook door trainer-coach Betty Hofmeijer begeleide Daniël Franken. In 2006 oogste Daniël veel succes met een 5e plaats op het WK Junioren in Beijing in een nieuw Nederlands Junioren Record.
Sep miste met zijn nieuwe toptijd op 0.05s de limiet voor het EK Junioren begin juli in Jeruzalem. Op het NK Junioren over een kleine 2 weken in Amsterdam krijgt hij een nieuwe, laatste kans op het scoren van deze limiet.
De race van Sep is terug te vinden in de playlist van de T-Meeting op het you tube film kanaal van Hortas/Sotra Track and Field.
En natuurlijk kwamen er meer Sotra atleten in Tilburg in actie.

Tigo op weg naar een nieuw 110m horden pb
De broers Milan en Tigo Mesie begonnen met een 110m horden. Tigo kwam in zijn serie tot winst in een nieuw pb van 14.92 (+1.3). Milan bevond zich in zijn serie in uitstekend gezelschap. Twee atleten t.w. Jamie Sesay en Isaya Klein Ikkink wisten beiden onder de WKU20 limiet te blijven. Milan miste wat scherpte op m.n. de laatste 3 horden en kwam tot een tijd van 14.91s (+1.2).
Daarna verschenen donkere wolken aan de hemel waaruit even later regen viel. Dat speelde alle atleten die een 200m deden samen met een forse tegenwind veel parten. Dat gold ook voor de Sotra/AV34 en Staa atleten Jesse van Heijningen en Milan Mesie en D’Sean Holaman (de Sperwers). In verschillende series kwamen ze tot tijden van resp. 23.32 (-2.6), 23.35 (-1.1) en nog eens 23.35 (-3.4). Hoe zo aan elkaar gewaagd?!

D’Sean en Jesse in voorbereiding op de 200m toen het nog droog was

Op de 400m kwamen Tigo Mesie, Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) en Jonas Phijffers (AV Athletics),  in actie.
Tigo begon z’n race pittig maar had vandaag op het einde te weinig in huis om het tempo op de volle ronde goed hoog te kunnen houden. Hij finishte in een tijd van 50.80. Jarin liep juist wel een vlot eindstuk maar begon niet snel genoeg waardoor hij ruim boven z’n kersverse pb van 51.81 bleef met een eindtijd van 52.69.
Jonas wilde met het oog op het NK Junioren in het weekend van 17/18/19 juni in Amsterdam testen hoe het er met z’n voetblessure voorstond. Hij legde de afstand gelet op een fikse trainingsachterstand af in een knappe 48.95. Helaas moest hij echter al vrij snel na afloop van z’n race vaststellen dat de test niet was geslaagd; opnieuw pijn waarvan hij had gehoopt die niet te zullen voelen. Helaas geen NK Junioren voor Jonas en dus ook geen mogelijkheid om z’n nationale titel van 2021 te verdedigen. Helaas is het verhaal van Jonas synoniem voor dat het pad van een topatleet niet altijd over rozen gaat.
Sterkte Jonas met volledig herstellen en…..sterker terug komen dan ooit!

Deel dit bericht

Lees meer!