Sotra atleten in Wageningen, Leiden en Utrecht in actie

Niet alleen internationaal is er vanuit de baanatletiek veel wedstrijdactie ook in eigen land is er na de 2 magere coronajaren weer volop keus om wedstrijden te doen.
Drie sprint/hurdles atleten verschenen 12 juni in Wageningen aan de start voor alweer de 3e juniorencompetitie van het seizoen. Sep de Jong (AV34 en STAA atleet) deed het deze dag rustig aan. Met volgend weekend het NK Junioren in Amsterdam in het verschiet, hield hij het dit keer bij de korte, 110m horden. En dat leverde een prima resultaat op in de vorm van een 2e plaats en ondanks een slechte start en tegenwind een nieuw pb van 14.66 (-1.1) De broers Tigo en Milan Mesie (AV34 en ook STAA lid) beperkten zich naast de 4x100m estafette ook tot 1 wedstrijdonderdeel om dezelfde reden als Sep. Tigo had graag iets sneller gewild op de 100m, maar leverde desondanks een nette prestatie door ook als 2e te finishen in een tijd van 11.22 (+1.3). Milan kwam aan de start voor de 400m. Alsof de duvel ermee speelde was het ditmaal voor de 3e maal op rij raak dat in een onder auspiciën van een door de A.U. georganiseerde competitiewedstrijd een Mesie zonder eindresultaat in de einduitslag bleef. In de beide eerdere wedstrijden in de poule miste windmeting en ontbrak een 110m hordenuitslag waardoor een ranglijstvermelding niet mogelijk is. Milan bleef er vrij relaxed onder “ik ging voor een ontspannen 400m, heb lekker gelopen en de eindtijd was daaraan enigszins ondergeschikt dus ik heb me er verder niet druk over gemaakt!” aldus een nuchtere Milan.
Op de Gouden Spike in Leiden een dag eerder beleefde Jesse van Heijningen (AV34 en STAA atleet) weinig plezier aan z’n 100m optreden. Hij moest ongeveer halverwege z’n 100m na een goed eerste deel van de wedstrijd zijn optreden staken vanwege een hamstringblessure. Heel erg jammer want dat betekent voor hem ook een streep door de rekening van z’n deelname aan het NK Senioren op z’n AV34 thuisbaan. Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) liep na z’n 400m wedstrijd Utrecht een dag eerder in een nette tijd van 52.32 ook in Leiden. Jarin ging wat te voorzichtig van start in Leiden en kwam daarmee niet verder dan een eindtijd van 52.80.

Deel dit bericht

Lees meer!