NK Junioren in Amsterdam 6 finale plekken en 4 pb’s !

Op het NK Junioren 2022 op de Ookmeer atletiekaccommodatie Amsterdam verschenen in het weekend van 17 t/m 19 juni drie sprint/hurdles atleten van Team Sotra aan de start.
Tigo Mesie, tevens AV34/Staa atleet, beet op vrijdagmiddag het spits af met de series 100m U20. Die kwam hij probleemloos door. De halve finale was voor Tigo cruciaal op weg naar het doel om de finale te bereiken. Hij werd in een prima tijd van 11.19 (+0.8) 4e in z’n serie. Vervolgens was het afwachten of er nog een atleet sneller zou zijn die als tijdsnelste zijn tijd zou overtreffen. Dat gebeurde niet. Dus een mooie finaleplek voor Tigo. In de finale race werd hij 7e in een tijd van 11.27 (+0.1). Een uitstekende prestatie voor de 1e jaars U20 atleet.
Broer Milan, AV34/Staa atleet, kwam op de 1e dag in actie op de 400m horden U20. Ook voor hem was het geen probleem zich via de series te plaatsen voor de finale race. Die vond op dezelfde dag plaats en leverde Milan het maximale resultaat op; hij werd 4e in een tijd van 55.26. Ook voor Milan een fraai resultaat.

Samen met de fans op de foto

U18 AV34/Staa atleet Sep de Jong was op dag 1 nog met een andere missie aan dit NK begonnen. Hij miste nog 0.05s om te voldoen aan de EK U18 limiet in Jeruzalem begin juli. Het was het laatste weekend waarop hij daaraan zou kunnen voldoen. Dus direct al in de series werd alles op alles gezet om aan de benodigde 53.75 norm te voldoen. Ook al liep hij een prima race, zijn tijd van 54.31, was niet snel genoeg voor de EK kwalificatie op dit onderdeel. Echter de teleurstelling die daarop in de finale volgde was groot; een DSQ vanwege een valse start. Topsport kan heel erg hard zijn, zo ondervond Sep.
Maar hij herpakte zich verrassend snel en vol frisse moed begon hij op dag 2 aan z’n tweede onderdeel op dit toernooi, de 110m horden. In de eerste serie plaatste Sep zich met een prima race als de nummer 2 rechtstreeks voor de finale. Hij deed dat in een mooie tijd van 14.55 (-0.9) met een nieuw persoonlijk. Een goed resultaat. Op de korte horden is een foutje echter snel gemaakt en in de finale raakte Sep helaas horde 7 te fors. Balansverlies was het gevolg en meer dan nog steeds een goede 5e plaats zat er met 15.03 niet in.
Ook Milan Mesie kwam uit op de 110m horden. In de series bleek dat hij dag 1 goed had verstouwd. Hij liep naar een nieuw pb van 14.64 (+1.5) en een finaleplek. In de finale zelf had hij de pech dat een atleet naast hem door een fout op horde 7 de wedstrijd moest staken. Dat gebeurde met een uit de baan schietende horde die precies de hand van Milan raakte. Natuurlijk verloor hij daardoor snelheid en leverde hij daardoor een paar plekken in. De 7e plaats in 14.93 (+2.2) liet daardoor dan ook wat gemengde gevoelens achter.
Dag 3 was daarvan echter ook bij Milan weinig meer te merken. Op zondag kwam Milan namelijk samen met Tigo aan de start voor de 200m. Beiden kwamen probleemloos de series door en wisten dat het vervolgens in de halve finale moest gebeuren. Bij elkaar in dezelfde tweede halve finale streden ze voor wat ze waard waren. Die strijd leverde Milan een 4e plek in een fraai pb van 22.68 (-0.2) op. Tigo deed het ook uitstekend en werd 3e in 22.12. Die tijd was niet alleen goed voor een sterk, nieuw pb, maar ook goed voor z’n tweede sprintfinale van het weekend. In de finale liep hij vanuit baan 1 alsnog een goede race waarin hij 7e werd in een tijd van 22.41. Een knap resultaat!
Een kampioenschap waarin maar weer eens duidelijk werd dat ervaringen van huilen en lachen en alles wat daar tussen in zit inherent is aan deelname aan een toernooi.
De (finale)races van Tigo, Milan en Sep en andere zijn terug te kijken op het you tube video kanaal van Hortas Sotra Track and Field.

Deel dit bericht

Lees meer!