Sep de Jong naar EK U18 in Jeruzalem


Blik op Givat Ram Stadium in Jeruzalem

Beter had de maandag na het NK Junioren in Amsterdam voor Sep de Jong van Team Sotra AV34/Staa atleet niet kunnen uitpakken….
Telefonisch werd hij namelijk die dag geïnformeerd over het besluit van de Atletiek Unie hem toch af te vaardigen naar het EK U18 in Jeruzalem (Israël). Immers de limiet voor deelname op zijn 400m horden had hij op 0.05s gemist. In het telefonisch contact met technisch directeur Ad Roskam kreeg Sep toegelicht dat zijn 7e plek op de Europese ranglijst echter een heel belangrijke, zo niet doorslaggevende factor, was geweest voor het besluit.
“Ik ben hier superblij mee, sprak hij, uitzinnig van vreugde na beëindiging van het gesprek nog eens opnieuw. Ik ga daar echt proberen m’n snelste tijd van het seizoen neer te zetten en zo m’n uitzending waar te maken.” Het telefoongesprek vond direct plaats na de training zodat hij ook direct de felicitaties van z’n teamgenoten in ontvangst kon nemen.

Het toernooi in Jeruzalem wordt van maandag 4 t/m donderdag 7 juli gehouden en vindt plaats in het Givat Ram Stadium.
De 400m horden series van het evenement staan gepland op dinsdagochtend 5 juli.
Het website adres van het evenement is:  https://jerusalem2022.org.il/
Daar is ook informatie te vinden over o.a. het volledige programma, live results en live stream.

Deel dit bericht

Lees meer!