Goeie aftrap van Sep op EK U18 toernooi in Jeruzalem

Sep de Jong van Team Sotra, tevens AV34 en Staa atleet, is zijn 400m horden avontuur op de 400m horden in Jeruzalem op dag 2 van het EK U18 atletiektoernooi in Israel uitstekend begonnen!
Vanwege de warmte ging hij om 07.00u (in Nederland nog 06.00u) al op pad naar het Givat Ram stadion in Jeruzalem. De wedstrijden vinden vanwege die warmte namelijk al vroeg in de ochtend en laat in de middag/begin van de avond plaats.
Er verschenen 31 400m horden atleten aan de start, verdeeld over 4 series. 4 series betekent ook dat er 16 plekken zijn te verdelen voor 2 halve finales. Sep mocht in serie 4 van start; de 3 eerst aankomende atleten en 4 tijdsnelsten gingen door naar de volgende ronde. Na een prima warming-up ging Sep met goede zin de call-room in. In zijn serie trof hij o.a. een snelle Spanjaard, d.w.z. de Europese ranglijstaanvoerder van 2022. Vanuit baan 3 startte Sep goed en begon hij aan z’n reguliere wedstrijdplan, d.w.z. 2 horden in 14-pas en de resterende 8 horden in 15-pas. Hij hield zich daar prima aan. Bij het uitkomen van de 2e bocht was de strijd nog niet gestreden; de Spanjaard voorop en 4 atleten, w.o. Sep, op ongeveer gelijke hoogte. Toen begon Sep echter aan een inhaalrace waarbij zijn goede passagetechniek hem uitstekend hielp om steeds meer atleten te passeren en uiteindelijk de serie als winnaar te beëindigen. Dolblij zag hij z’n eindtijd van 53.33, een nieuw pb, waarmee hij maar liefst 0.47s van z’n oude record had afgesnoept. Een prachtig en knap resultaat!   
Goed herstellen en weer lekker in de focus is nu het sleutelwoord voor de volgende ronde voor Sep. Dat moment is morgen 6 juli rond 10.00u. Opnieuw lekker vroeg uit de veren! Bekend is inmiddels dat Sep in de 2e halve finale van start zal gaan. Ook dit keer vanuit baan 3. Nederlands teamgenoot Tijm Oosterom kwam de series ook goed door en is ook in deze 2e halve finale ingedeeld.

Deel dit bericht

Lees meer!