Wedstrijdweekend Sprint/Hurdles atleten Team Sotra 4 nieuwe pb’s

Na de Track Meeting van 5 augustus in Utrecht stonden, in de staart van het outdoorseizoen 2022, in het weekend van 20 augustus voor atleten van Team Sotra wedstrijden op de agenda in Wageningen op 19 augustus en Lisse en Breda op 21 augustus..

Track Meeting 3 Wageningen:
Hier  kwamen Sep de Jong, Milan en Tigo Mesie (AV34 en STAA lid), Jarin Dijkgraaf en nieuwkomer Wyatt van Poelgeest (beiden AV Cialfo) aan de start.
In de  U18 categorie liepen Sep en  Wyatt in Wageningen de 100 en 200m.
Voor Sep was het weer de 1e wedstrijd na z’n EK U18 deelname in Jeruzalem, maar daar was qua resultaat weinig van te merken. Hij liep zowel op de 100 als de 200m naar nieuwe pb’s van resp. 11.87 (-0.1) en 23.45 (0.0) . In de U18 categorie betekende dat een resp. 2e en 1e stek.
Wyatt bracht tijden van 11.91 (0.0) en 24.59 (0.0) op de klokken wat goed was voor een 3e en 5e stek.
Milan en Tigo liepen in de U20 categorie ook hun eerste 100m weer in deel 2 van het wedstrijdseizoen. Ze werden 1e en 2e in resp. 11.31(+0.5) en 11.49 (+0.5). Vanwege een pijntje liet Milan de 200m even voor wat die was. Tigo liep de afstand wel. Hij liep naar plek 1 op deze afstand in de U20 categorie in een matige 23.03 (+0.5).
Als laatste op de avond  kwam Jarin Dijkgraaf  van het team op de 400m in actie. Jarin verkeert in uitstekende vorm en was er op gebrand om een goede, volgens plan, te lopen race neer te zetten. Dat deed  hij in grote lijnen heel netjes en leverde hem een nieuw pb op van 51.63.

Alle races van de wedstrijd in  Wageningen zijn terug te zien op het Hortas/Sotra Track and Field filmkanaal op you tube:    https://www.youtube.com/watch?v=mSNQtOOQT5E&list=PLWZMdj2vL7wR0OlUcSbmEUfXqTwWpPBZ9

Terug van Vakantie wedstrijd Tilburg:
De U20 atleten Tigo en Milan Mesie lieten zich naar Tilburg rijden voor een wedstrijd van AV Attila. Tigo kwam op z’n eerste onderdeel uit op de 100m. Er verscheen een sterke serie in de blokken waar Tigo al z’n energie in kon leggen. Dat leverde hem met een tegenwind van -1.0 een 5e plaats op in een matige 11.59.
Het tweede onderdeel van de dag voor hem  was de 110m horden. Ook Milan startte op dit onderdeel. Met een lastige tegenwind van -2.2 liep Milan in z’n eerste hordenrace na de vakantie een nette 14.89. Tigo vond dat hij te hoog over de horden ging en noteerde een tijd van 15.88

Spartaanse nazomerwedstrijd Lisse:
Sep de Jong liep in Lisse de 110m horden U18. Op dat onderdeel had hij dit seizoen nog niet laten zien wat hij kon,  dus deed Sep z’n uiterste best om er iets moois van te maken. Samen met Jimmy Marcera knokte hij om de winst. Die ging naar Jimmy, maar met een tijd van 14.34 was het wel Sep’s snelste race van het seizoen. Bovendien had het naar zijn idee nog wel wat sneller gekund met een snellere 2e been actie. Helaas bedroeg de meewind +2.8; dus helaas (nog) geen nieuw pb in de boeken.
ff napraten met Jimmy

Na een relatief korte pauze stond voor Sep de 300m op het programma. Hij noteerde een prima tijd en pb tijd van 36.91, maar merkte in de laatste 50m wel nog de vermoeidheid van de korte horden race. Desalniettemin al met al een goed wedstrijdweekend voor Sep.

Deel dit bericht

Lees meer!