Martini Bokaal Groningen; goede prestaties sprint/horden atleten Team Sotra !

Zondag 4 september 2022 trok in één van de laatste wedstrijden van het outdoorseizoen een 6-tal Sotra atleten naar Groningen. Ze kwamen voor deelname aan de wedstrijd om de Martini Bokaal. De atletiekaccommodatie in het Stadspark lag er op deze warme, zonovergoten dag prachtig bij.De atletenopkomst was helaas matig. In tijden van weleer was dat wèl anders; de wedstrijd om de Martini Bokaal gekoppeld aan de (Open) Noordelijke Baanatletiek Kampioenschappen was in vervlogen tijden één van de hoogtepunten op de landelijke atletiekkalender en prijkte bij menig atleet hoog op de wedstrijdagenda.
De organisatie had echter goed zijn best gedaan om er een mooi atletiekfeest van te maken en de Sotra atleten weerhield hen er zeker niet van om een stel mooie atletiekprestaties neer te zetten!

Bij de MU20 was het Milan Mesie (AV34 en STAA atleet) die met een prachtig nieuw pb van 11.02 (+2.0) op de 100m huiswaarts keerde. Ook zijn prestatie op de 110m horden met 14.75 (+1.5) was van goed niveau.
MU23 atleet D’Sean Holaman (AV de Sperwers) liet na een moeizaam verlopen voor- en ook hoofdseizoen zien dat goed investeren in de atletiekbasics en trainingsstructuur werkt. Hij benaderde zijn beste tijden tot op enkele 0.100s
Op de 100m noteerde hij een tijd van 11.09 (+2.0) en ook zijn 200m in 22.29 (+1.1) was van goed gehalte. Al dit gehele seizoen is MU18 atleet Sep de Jong (AV34 en STAA atleet) uitstekend op dreef. Dat was in Groningen niet anders. Op de 110m horden racete hij naar een nieuw persoonlijk record van 14.40 (+1.5). Na een lange middag wachten kon hij uiteindelijk op het slotonderdeel van de looponderdelen van start; de 400m. Bijzonder tintje gaf de deelname van twee senioren toppers op dit onderdeel in zijn serie namelijk die van Isayah Boers en Nout Wardenburg. Met name Isayah deed van zich spreken met een evenaring van zijn beste tijd van 45.92. Sep liep echter keurig z’n eigen en prima, eerste 400m wedstrijd van z’n outdoorseizoen in een pb tijd van 51.06.
MU23 atleet Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) blijft z’n niveau sterker en breder maken met twee prima sprintresultaten en krijgt het lopen van wedstrijden steeds beter onder de knie. Op de 100m noteerde hij een tijd van 11.87 (+1.1) en op de 200m benaderde hij z’n pb tot op 0.02s. Hij liet de klok stil staan op een tijd van 23.65 (-0.6).
MU20 atleet Tigo Mesie (AV34 en STAA atleet) kwam helaas niet uit de verf zoals hij graag had gezien. Was aanvankelijk het eerste deel van zijn 110m horden prima, in het tweede deel zorgden een paar technische foutjes voor snelheidsverlies met als resultaat een eindtijd van 15.42 (+1.5). Op de 200m miste hij, zoals hij zelf omschreef, de goeie power om de laatste 80m goed door te trekken en verscheen er een tijd van 22.98 (+1.1) op de klok.
Kersvers Sotra MU18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) deed als nog onervaren atleet vooraf aan m.n. z’n 100m start veel nieuwe indrukken op die hem wat weerhielden van het behoud van de goeie wedstrijdfocus. Hij liep op de 100m een tijd van 12.07 (+1.1) en de 200m van 24.79 (-0.6) en was daarmee verre van tevreden. Geeft niets Wyatt, goed blijven trainen en andere zaken goed op orde blijven houden en…natuurlijk volhouden en t.z.t. zet je één en ander recht!


Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m