Sotra Teamaftrap met pitch en put golf en lekker lunchen!

Week 40, veelal de start van een nieuw atletiekseizoen!
Ook het komend atletiekseizoen 2022-2023 starten de trainingen van het talentvolle atletenteam in de 1e week van oktober.  
Om daarvoor nog beter in de stemming te komen stond er op zaterdag 1 oktober een teamactiviteit op het programma. Pitch en put golf op het Heerderstrand in…. Heerde leek een leuke activiteit om de sportieve slag- en precisiekracht van de teamleden op dit terrein eens te verkennen.
Na aankomst was er natuurlijk eerst koffie, thee of wat anders om alvast in de stemming te komen. Er volgde daarna een deskundige uitleg over de do’s and don’ts van het spel en kon de groepsindeling worden gemaakt.

volle aandacht voor de uitleg van de spelregels

Met 3 linkshandigen was bij voorbaat al haast een kwartet geselecteerd om uiteindelijk van start te gaan met 3 groepjes van 4 atleten e/o begeleiders.
Na de eerste hole werd al rap duidelijk dat het afwerken van 18 holes in ca. 2 uur tijd een flinke race tegen de klok zou gaan worden. Balletjes kwamen natuurlijk regelmatig in struiken en ook bunkers die nog al eens om een paar extra slagen vroegen. Soms was het raken van de bal al een uitdaging op zich en ook het putten bleek nog al eens geen fluitje van een cent. Maar verrassend goede spelers waren er ook en zo streek Jarin uiteindelijk met uiteindelijk de helft van de gespeelde holes de winst op. En wat heel fijn was, er was geen druppel regen gevallen.Jarin tipt Max over de volgende slagbeurt

Daarna was het tijd voor een voortreffelijk, lekkere lunch  via de inbreng van een ieder; (pasta)salades, wraps, heerlijke broodjes gezond, fruitmix…het was er allemaal. Regelmatig de zon erbij en was het volop (na)genieten.


samen genieten van een heerlijke lunch

Tussen de hapjes door werd Jesse volop in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Hij had zich de afgelopen tijd bezig gehouden met het ontwerpen en vullen van de nieuwe Team Sotra website. Het resultaat mag er zeker zijn; het ziet er super gelikt uit. Bedankt Jesse!
Ook (blessure)pechvogel van het seizoen Jonas kreeg een hart onder de riem voor de pittige en noeste arbeid op weg terug naar weer sterke 400m tijden. Vooral de overtuiging waarmee Jonas aan die come back werkt is overigens een voorbeeld voor een ieder die met blessureleed te maken krijgt. Een motivatie presentje waard en dik applaus voor Jonas!
Last but not least was er aandacht voor het fraaie optreden van Sep op het EKU18 toernooi in Jeruzalem met een goede 9e plaats en prima pb van 52.96 op de 400m horden. Hij sprak kort na afloop over “de mooiste week van z’n leven tot nu toe”. Inderdaad “tot nu toe” want het kan nog fraaier en net als alle anderen kent ook Sep de leus van Team Sotra “today good, tomorrow better” maar al te goed!
Vervolgens was het met z’n allen opruimen en ging een ieder met een “’t was leuk en gezellig gevoel” weer huiswaarts.     

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m