Start 2023 voor Sotra atleten met trainingsstage in Nerja

De sprint/hurdles atleten van Team Sotra zijn het jaar 2023 uitstekend begonnen!
Van 2 tot en met 12 januari deden Sep de Jong, Jesse van Heijningen, Jarin Dijkgraaf, Jonas Phijffers, Milan en Tigo Mesie en D’Sean Holaman samen met begeleiders Johann de Jong, Betty Hofmeijer en Fred van Gasteren voor de tweede maal het Spaanse Nerja aan voor een trainingsstage.


Al een flink aantal dagen werd uitgezien naar een verblijf met mooie trainingen in de zon. Immers in eigen land was het al een poosje vooral wind en regen dat de klok sloeg. De weersvoorspellingen in Nerja werden bewaarheid; nagenoeg alle dagen rond de 20o met een mooie blauwe lucht en dus zon.
Een uitstekend verlopen reis samen met de bekendheid van alle ins and outs rondom het verblijf/stadion zorgden ervoor dat nauwelijks tijd nodig was voor acclimatisatie.
Wat helaas wel zorgde voor wat mixed feelings was de fitheid van een aantal atleten en van de trainer-coach. Een vervelend virus waarde rond met vooral hoofdpijn en verkoudheidsklachten. Een regelmatige aanpassing van het trainingsprogramma was daardoor nodig.

Degene die daar allemaal echter geen last van leek te hebben was Jonas…
Al maanden is hij erg hard aan de slag met zijn come-back on track. Hij is stukken sterker geworden en de laatste weken gingen ook de looptrainingen steeds beter. Nerja zou voor hem ook het moment zijn weer een begin te maken met een paar snelheidsgerichte trainingen op spikes. En…dat is heel prima gelukt!

Dadelijk bij thuiskomst wat meer nadruk op basiswerk en een 800m in de planning tijdens het NK Studenten begin maart. En daarna is het de bedoeling  dat Jonas de voorbereiding op het outdoorseizoen weer volledig in de groep te laten doen.
Maar dan…op de vertrekdag ook fysiek ongemak bij Jonas. Geen Isokin Indoor Track Special voor hem maar eerst herstellen.
Voor alle anderen lag dat natuurlijk anders. Na een goeie start tijdens de Try Out Games was de planning om in Nerja een specifieke voorbereiding te doen voor het indoorseizoen. Om te beginnen dus op 15 januari tijdens de 7e ITS direct na thuiskomst op zondag. Vervolgens de Pec Indoor eind januari en de NKi’s Junioren en Senioren in februari.  Een specifieke voorbereiding dus met trainingen waarbij het begrip “kwaliteit en snelheid” centraal staan.
Meerdere trainingen is dat ook prima gelukt, maar soms dus èn voor minder atleten dan de bedoeling èn ook met meer aanpassing van afstand dat wil zeggen kortere tempo’s in plaats van meer midden e/o lange lopen.
Dat nam niet weg dat richting de laatste trainingsdag de sfeer en drive er weer goed in zat;  het was die dag lekker met elkaar starten met en zonder horden.

Ook werd er door een aantal weer gezwommen (badmuts!) en was er weer een sessie met input over het begrip zelfkennis. In dit kader hadden de atleten zich eerder al gebogen over inzicht in en betekenis van introversie en extraversie. Ditmaal was er opnieuw via vragenlijsten verdieping om meer zicht te krijgen  op het vlak van de verschillende (globaal 16) action-types van Jung. Bijvoorbeeld: ben je iemand die informatie opneemt via Sensing of Intuïtion? Kom je tot een besluit via Thinking of Feeling? En welke voorkeur voor levensstijl sluit het best aan bij jou: de weg van een Judger of meer die van een Perceiver? Kortom boeiende kost die ook de trainer-coach extra handvaten biedt in de begeleiding.

En natuurlijk was de beschikbaarheid van Johann voor en over allerlei zaken van medische aard weer uiterst waardevol. Ook met de sessie over de betekenis van een mobiele voet of een stugge voet kon ieder goed zijn voordeel blijven doen.
Op de laatste vertrek/reisdag in de ochtend nog een keer de baan op en vervolgens was het volgens Fred alweer tijd voor het opruimen van de appartementen voor een fatsoenlijke ontvangst van nieuwe gasten. Hij bleek tevreden…
Dus was er tijd om, net zoals we waren begonnen, ook te eindigen met samen nog wat gezellig eten. Daarna stond einde middag weer een super bus voor ons klaar om ons op Airport Malaga af te zetten voor de vliegreis naar Nederland.
De landing verliep gelukkig zonder de voorspelde turbulentie al was het in Eindhoven wel heel erg nat en zorgde de “verdwenen “power-bank” van D’Sean nog voor wat extra hilariteit.
Rest niets anders dan met de slogan van het team “today good, tomorrow better” te gaan voor een verdere succesvolle indoorperiode!