Sotra atleten goed uit de verf op 7e Isokin Indoor Track Special

De “eigen”  7e Isokin ITS in Omnisport was uiteraard voor de sprint-/hordenatleten van het team een extra motivatie om zich van de beste kant te willen laten zien.
Gelet op het totaal aantal pb’s van 9 is dat prima gelukt!

Gelijk op het eerste onderdeel van de dag, de 60m horden, werd er flink huis gehouden door MU20 atleet Milan Mesie (AV34 en Staa) en MU18 atleet Sep de Jong (AV34 en Staa).
Milan verbetert zich op elke hordenrace dit seizoen en dat was vandaag niet anders. Een 2-tal valse starts in zijn serie zetten hem bij de 3e poging flink op scherp. Het leverde in deze snelste serie een mooie battle op met Jamie Sesay en Joas van Hellemondt. Milan werd keurig 2e in opnieuw een heel fraai pb van 8.03. Hij verbeterde daarmee alweer een aantal jaren staand (2016) oud clubrecord bij AV34. In de finale bracht Milan een tijd van 8.10 op de klokken en dat was precies genoeg voor het winnen van de 60m horden MU20. Een mooi resultaat! Ook broer Tigo Mesie (AV34 en Staa) deed goed mee op dit onderdeel. Het was zijn eerste hordenrace van het seizoen. In de series scherpte hij zijn pb flink aan tot een tijd van 8.41. In de finale kwam hij daar met 8.44 opnieuw dicht in de buurt en dat was goed voor een 4e stek.
Bij de MU18 kwam Sep de Jong in actie op de 60m horden. Ook voor Sep was het de eerste hordenrace van het seizoen. Na een zeker niet scherp 1e deel van de race trok Sep vanaf horde 3 het gas open. Hij won de race in een nieuw pb van 8.35 en was ervan overtuigd dat het in de finale nog wel een stukje sneller kon. Met die instelling kwam Sep in de finale uit het startblok en ging het, zo bleek, eenmaal over de finish inderdaad weer een stukje sneller te zijn gegaan. Op de klok verscheen een tijd van 8.27, opnieuw een pb dus  en net als bij Milan betekende ook deze tijd een verbetering van een clubrecordtijd uit het jaar 2000. Chapeau!VU18 atlete Mare Versluis (AV de Liemers) boekte op de 60m horden ook mooie progressie. Na een pb in de series van 9.59 kwam ze in de finale tot een tijd van 9.52 en 6e plaats. Goed gedaan Mare. Helaas kreeg ze op de 200m een dsq achter haar naam vanwege een lijnfout.
Hierna was het de beurt aan de 60m atleten. Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) beet bij de MU18 het spits af en deed het goed. Hij verbeterde in de series zijn pb tot een tijd van 7.52. Dat was overall goed voor een 5e plaats en dus ook goed voor een plek in de finale. In de finale bleef Wyatt met 7.53 opnieuw onder z’n oude pb tijd en behaalde hij een prima 4e plek.
Bij de mannen haalde Jesse van Heijningen (AV34/Staa) lekker uit op de 60m. Na een periode van fysiek gekwakkel lukte het hem na een goede start een eindtijd van 7.26 op de klok te brengen. En dat betekende een nieuw pb en de opmaat naar nog sneller.
Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) liep een prima serie en bleef met een tijd van 7.51 een fractie boven zijn pb. D’Sean Holaman (AV de Sperwers) had het vandaag niet op de 60m; hij “miste” o.a. de start en kwam uit op een tijd van 7.33.
MU20 atleet Tigo Mesie bracht het (na de 60m met horden) ook tot de finale op de 60m zonder hekken. Na een serie tijd van 7.26s eindigde hij in de finale als 6e in 7.28s; de echte scherpte, mogelijk door de hordenraces, miste hij op dit onderdeel.
Tenslotte resteerden nog de 200m’s voor Sep, Wyatt, Milan en D’Sean. Sep werd bij de MU18 5e in 23.71, Wyatt 7e in 24.01, Milan 5e bij de MU20 in 22.90 en D’Sean 8e bij de M-Sen in 22.78.
Alle 4 de atleten liepen in hun 200m races een pb, maar hadden graag nog wat sneller gelopen. Goed mogelijk dat èn de lange dag èn nog restvermoeidheid van de trainingsstage in Nerja dit voor nu  iets teveel gevraagd was.
Een goede reden om er bij de volgende wedstrijd bij de AV Pec Indoor eind januari weer vol voor te gaan!

Alle races van de Sotra atleten zijn terug te zien op het Hortas/Sotra you tube video kanaal via de link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wTyk4fKTqIDW7z_w_eUcV_M