Ereplaatsen voor Milan Mesie en Sep de Jong bij AV Pec Indoor

Op alweer de 13e editie van de Pec Indoor op 28 januari in Omnisport kwamen de sprint-/hordenatleten van Team Sotra weer prima uit de startblokken!
Als eerste kwamen de hordenatleten in actie.
AV34/Staa atleten Milan en Tigo Mesie plaatsten zich in de series beide voor de 60m horden finale bij de MU20. Milan deed dat met een tijd, wat inmiddels een degelijke 8.13 heet en Tigo bracht met een flinke touche over de 1e horde een tijd van 8.54 op de klokken. In de finale noteerde Milan opnieuw een tijd van 8.13 waarmee hij 3e werd. Tigo werd 5e in 8.45 en merkte samenvattend over z’n race op dat er nog wel wat meer inzit; altijd fijn om te weten! Hij zag trouwens vanwege een lichte knieklacht af van deelname op de 60m.
Milan deed wel mee op deze afstand en scoorde prima; in de series plaatste hij zich met 7.20 met de tweede tijd voor de finale. In de finale zelf benaderde hij z’n pb tot op 0.01s. Hij behaalde een goede 2e stek in een mooie eindtijd van 7.14s.

U18 AV34/Staa atleet Sep de Jong beperkte zich op de 60m horden tot alleen de race in de series.
Dat ging met opnieuw ruimte voor beter in een tijd van 8.24 waarmee hij z’n pb van 2 weken geleden op de Isokin Indoor Track Special verder aanscherpte. Van deelname in de finale zag Sep af in verband met z’n heel veel later op de dag geplande 400m. Dat was de 1e 400m van het seizoen; Sep schreef in de U18 categorie de winst op z’n naam in een tijd van 51.28. Met name op het deel van 100 naar 200 liet Sep wat tijd liggen, maar een sterke 2e ronde bracht hem alsnog naar een goed eerste eindresultaat van dit seizoen.
U18 atlete Mare Versluis van AV de Liemers had ook een erg lange dag. Op de 60m horden liep ze zowel in de series als in de finale prima races. In de serie noteerde ze een mooi pb van 9.39s. dat haar een finaleplek opleverde. In de finale was, zoals ze zei, de gehele race eigenlijk iets minder maar was ze uiteindelijk maar 0.02s langzamer; 9.41 was goed voor plek 7 met dus…perspectief voor sneller.
Aan het einde van de dag liep Mare een goed ingedeelde en aanvallende race die haar de seriewinst opleverde in een tijd van 62.67. Het eindresultaat had ze graag wat sneller gezien, maar de manier waarop was echt netjes!
Neo Senior D’Sean Holaman (AV de Sperwers) begon met de 60m. Dat werd geen succes, mogelijk afgeleid door het breken van een polsstok dat klonk als een soort van startschot, was hij te vroeg weg en kreeg hij een dsq achter z’n naam.
Alle energie dan maar richten op de eerste 400m van het seizoen. D’Sean liep een prima ingedeelde race die hij afsloot met seriewinst in een nieuw pb van 50.23 met genoeg perspectief voor sneller!
U18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) had helaas een trage reactie/start op zijn 60m. Hij kwam tot een tijd van 7.65 en erg jammer voor hem was dat 0.02s te langzaam om in de finale te mogen starten. Jammer Wyatt en net als voor de andere atleten liggen er binnenkort weer nieuwe kansen op de NK’s indoor. We zien er  weer naar uit!