Goeie NKi 400m Generale voor Sep

Tijdens het NKi Meerkamp/Masters werd op de zondag ook een 400m voor mannen en vrouwen op invitatie georganiseerd. U18 atleet Sep de Jong (AV34/STAA atleet) werd ook uitgenodigd en tussen een flink aantal snelle mannen mocht hij zich als “jong broekie” ook van zijn beste kant laten zien.
Sep ging van start in serie 2. Helaas viel één van de deelnemende atleten af en was er dus naast Sep vanuit baan 2 alleen nog Maarten Emmaneel die vanuit baan 4 z’n race begon.
Vooraf was het voor Sep duidelijk dat het doel van deze wedstrijd was de wedstrijd flink sneller aan te gaan dan in z’n eerste 400m race van vorige week. En dat lukte hem zeker goed. Opende hij vorige week z’n eerste 200m in 24.6 vandaag was dat 23.8. Op dit punt bleek het “gat” met Maarten ook kleiner dan vooraf ingeschat waardoor Sep in het vervolg van de race goed aansluiting met hem kon houden. Maarten finishte in 49.65 en voor Sep verscheen er een mooi nieuw pb van 50.33 op de klok! Top gedaan en een mooie generale voor het NKi Junioren van volgende week waar Sep naast de 400m ook de 60m horden voor z’n rekening zal nemen. Naast Sep zullen ook de U20 atleten Tigo en Milan Mesie aan dit NKi meedoen op resp. 60 en 200m en 60 en 60m horden en de U18 atleten Wyatt van Poelgeest en Mare Versluis. Wyatt komt uit op de 60 en 200m en Mare op 60m horden en 400m.

Onderstaand de 400m race van Sep via het Hortas/Sotra you tube kanaal in beeld.

Deel dit bericht

Lees meer!