Milan en Tigo 5e en 6e op 60m NKi Junioren

Op de eerste dag van het NKi Junioren in het Apeldoornse Omnisport kwamen Milan en Tigo Mesie (AV34/Staa/RUNX Apeldoorn) tot prima eindresultaten. Ze behaalden bij de MU20 de eindstrijd van de 60m en werden daarin 5e en 6e. Milan slaagde er bovendien in om, na de series en de halve finales, in de derde race van de dag dat met een nieuw pb van 7.11 te doen. Tigo was ook sneller dan in de series en de halve finales en zette in de finale een eindtijd van 7.23 op de klok.
Fraaie resultaten van deze Sotra boys!
Ook de series van de 400m stonden op Dag 1 op het programma.
VU18 atlete Mare Versluis (AV de Liemers) kwam in serie 2 aan de start. Ze nam na de 2e bocht prima het initiatief om als de nummer 3 ronde 2 in te gaan maar werd in de laatste meters nog net voorbij gestoken door een concurrente. Een 4e plek voor Mare met een verbetering van haar oude besttijd tot een nieuw pb van 1.01.49.
Daarna was het de beurt aan MU18 atleet Sep de Jong (AV34/Staa/RUNX Apeldoon).
Sep zat in de 4e serie en liet er zonder toe tot het uiterste te hoeven gaan geen gras over groeien. Hij besloot met serie winst in een tijd van 51.04 wat ook over-all de snelste tijd betekende. Belangrijk in dit verband om aanspraak te kunnen maken op een goede uitgangspositie (baan 5 of 6) voor de finale van morgen. Alles volgens plan dus tot zo ver voor Sep.
Bij de 60m voor MU18 kwam Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) aan de start. Hij had z’n zinnen gezet op minimaal een halve finale plek en een nieuw pb. Beide doelen lukten. In serie 3 kwalificeerde Wyatt zich met een 3e plek voor de volgende ronde. Hij liep ook een nieuw pb van 7.51. In de halve finale had Wyatt een slechte reactietijd wat maakte dat hij min of meer achter de feiten aan liep. Zijn eindtijd van 7.57 was dan ook niet waar hij op had gehoopt. Op dag 2 heeft Wyatt  nieuwe kansen op de 200m.
De finale race 60m MU20 met Milan en Tigo zie je hier (de andere races staan op het you tube kanaal van Hortas/Sotra Track and Field):
https://youtu.be/AaVdSoKlWh8

Deel dit bericht

Lees meer!