Team Sotra atleten pakken 4 medailles op Dag 2 NK Indoor !

Dag 2 van het NKi in OmnSport Apeldoorn is voor het atletenteam van Stichting Opleiding Topatletiek Regio Apeldoorn (Sotra dus) zeer succesvol verlopen. Er werden maar liefst 4 medailles behaald!
De eerste medaille kwam in handen van MU18 atleet Sep de Jong. Rond het middag uur kwam hij in actie voor z’n 400m finale. Vooraf was duidelijk dat het voor Sep een zware dobber zou worden om de nationale titel op z’n naam te schrijven. Concurrent Vasco Mosselman met een 3e allertijdentijd van 1.52.55 op de 800m kon zeker weten ook een sub 50s lopen. Voor Sep’s raceplan bleef slechts 1 optie over; hard openen, voorsprong opbouwen en dat zo lang mogelijk volhouden. Zo gezegd zo gedaan maar met nog zo’n 75m voor de boeg werd duidelijk dat Vasco sterker was en onbedreigd naar de nationale titel kon lopen in een sterke 49.62 (5e plek allertijden). Voor Sep was vandaag de zilveren plak het maximaal haalbare; z’n eerste NK medaille tot nu toe, dus voldoende reden om die met trots te dragen. Over z’n laatste racedeel was hij dat niet en ook z’n pb tijd van 50.27 nam dat gevoel niet goed weg omdat een sub 50.00s wel haalbaar was geweest. Al snel herpakte Sep zich echter voor z’n volgende onderdeel van de dag, de 60m horden. Daar waar in de series op dit onderdeel met hekken de vermoeidheid van de 400m nog goed merkbaar was plaatste Sep zich safe met een 2e plek in de 3e serie van 8.52 voor de finale.
Met nog eenmaal de goede focus in de warming-up begon Sep vol frisse moed aan de finale. Na een trage reactietijd volgde een goede race waarna heeeeel lang en met heeeel veel spanning het eindresultaat afgewacht moest worden. Was hij nu 3e of 4e? Uiteindelijk bleek dat tot op de 0.001s Sep en Jim Putter beiden 3e waren geworden en dus later gezamenlijk op het podium stonden voor het in ontvangst nemen van een bronzen plak. 8.26 was trouwens na zo’n intensief weekend slechts 0.02s boven z’n pb en dus een heel goed resultaat. Petje af Sep en natuurlijk gefeliciteerd!
Een andere hordenatleet die vandaag ook in actie kwam was U20 atleet Milan Mesie.
In de series deed Milan wat hij moest doen, zich safe plaatsen voor de finale. Hij deed dat met een 2e plek in de serie in een tijd van 8.14 achter een andere medaille kandidaat Joas van Hellemondt in 8.04. Ook Milan ging in z’n voorbereiding strak in de focus voor z’n w.u. en vervolgens de strijd om de medailles in zijn 60m horden finale. Helaas raakte Milan in die strijd horde 4 flink. Hij was dusdanig uit balans dat er enkel aandacht was om dat te herstellen in plaats van te strijden met de concurrentie. Het herstellen lukte wonder boven wonder en met een dikke snoekdip over de finish bleek hij uiteindelijk zijn bronzen plak veilig te hebben gesteld. Milan noteerde 8.22, Joas werd 2e in 7.92 en de titel was net als op de 60m vlak voor de ongenaakbare Jamie Sesay in 7.85. Hulde Milan, gefeliciteerd.
3 medailles voor de beide talenten die ook de club van deze atleten van AV34 en de Stichting Apeldoorn Atletiek Stad (STAA) met oa ondersteuning in de vorm van sponsorkleding door RUNX in het zonnetje zetten!
Op slechts een fractie na waren er dat zelfs 4 geweest want enorm zuur moest Tigo Mesie helaas genoegen nemen met plek 4 in de 200m finale. Tigo liep na de series eerder op de dag (22.81) een prima finalerace die hij vanuit baan 3 begon. Vooral z’n eerste deel was sterk en bij het uitkomen van de bocht leek hij op het brons af te stevenen. Helaas had Jasper Kooter vanuit baan 4 iets meer snelheid en troefde hij Tigo in de laatste meters nog net af. Kooter noteerde 22.79 waarbij het voor Tigo 22.93 werd. Toch als altijd op een NK weer goed werk van Tigo die de laatste paar weken noodgedwongen wat aangepast had moeten trainen vanwege een lichte knieklacht.
Voor een daverende verrassing op de 200m zorgde MU18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo)
Kwam hij in de series al uitstekend uit de verf door naar de finale en een nieuw pb te lopen in een tijd van 23.77. In de finale zelf deed hij er nog een schepje bovenop. Daar waar vooraf de nummers 1 en 2 ver buiten bereik leken was de strijd om plek 3 een interessante. Wyatt startte z’n race vanuit baan 3 en ging de strijd aan met David Fontein die in de series 0.04s sneller had gelopen. De strijd duurde echter niet lang want Wyatt’s voorsprong werd enkel groter en groter richting de finish. Jozuah Revierre pakte na z’n titel op de 60m ook de titel over 1 volle ronde. Yannick de Jong werd 2e en…Wyatt overtrof en verbaasde zichzelf en iedereen en won de bronzen medaille in opnieuw een pb van 23.68. Enorm knap gedaan Wyatt, proficiat!
VU18 atlete Mare Versluis (AV de Liemers) trad na haar 400m van gister vandaag aan voor de 60m horden. Wedstrijd na wedstrijd blijft ze zichzelf dit indoorseizoen maar verbeteren op dit onderdeel. Voor haar favoriete onderdeel de 400m horden geeft dat een fijne boost en ook vandaag slaagde Mare er opnieuw in haar pb te verbeteren. Dit keer kwam ze in serie 3 tot een 4e plaats in 9.34 waarbij de progressie nog eenvoudig groter had kunnen zijn als ook haar reactietijd goed was geweest. Step by step Mare en met 2 nieuwe pb’s naar huis met de wetenschap dat er genoeg marge is voor beter kun je prima met nieuwe drive aan de slag richting het outdoorseizoen!

De komende dagen zullen alle races van de Sotra atleten (en anderen) op het you tube kanaal van Hortas/Sotra Track and Field beschikbaar komen.