Sotra atleten ook present op het NKi Senioren !

Na het succesvol verlopen NKi voor Junioren stond in het weekend van 18/19 februari het NK Senioren op het programma. Aan dit Kampioenschap gaven 4 atleten van het Sotra team acte de présence. Op zaterdag kwamen op hun verjaardag Milan en Tigo Mesie (AV34 en STAA atleten) en D’Sean Holleman (AV de Sperwers)  in actie op de 60m.
Milan en Tigo leverden na vorig weekend degelijk sprintwerk af met tijden van resp. 7.22 en 7.29 in hun serie. Dat was echter helaas niet genoeg voor de volgende ronde, de halve finale. Dat lukte ook D’Sean niet; hij verprutste zijn start en liep vervolgens achter de feiten aan en bleef steken op 7.32. Een dag later op de 200m verging het hem een stuk beter. Vanuit de lastige baan 1 kwam hij tot een prima 23.02. Niet genoeg voor de finale, maar wel  voor het gevoel dat er met de eigen vorm absoluut niets mis is. Dat gevoel hield ook Jesse van Heijningen (AV34/Staa) aan zijn deelname over. Na een periode van kwakkelen met griep beginnen de trainingen (eindelijk) weer lekker te draaien. Dat viel ook te zien aan z’n 200m optreden van vandaag. Vanuit de ongemakkelijke baan 2 kwam hij tot een prima 22.89 niet ver verwijderd van z’n pb op deze afstand.
Zowel D’Sean als Jesse bereiden zich nu verder voor op het Nederlands Studenten Kampioenschap op 12 maart in OmniSport. Daar zullen ook Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) en Jonas Phijffers (AV Athletics) aan meedoen. Jonas gaat er na een lange revalidatie zijn rentree maken op de 400m. Zijn trainingsresultaten beloven veel goeds.  Tigo Mesie doet hieraan niet mee. Hij houdt het met het indoorseizoen met een 200m die vandaag met 23.02 niet liep zoals hij hem graag had willen lopen voor gezien. Volledig herstellen van een lichte knieblessure en met vol frisse moed na een weekje rust gaat hij, net als Milan, met de voorbereidingen op het komende outdoorseizoen beginnen.
Alle 60 en 200m series van de Sotra atleten zijn terug te zien in de playlist van dit NKi op het you tube videokanaal van Hortas/Sotra Track and Field.
In die playlist is ook de video opname van de race/finale 400m Vrouwen met het fantastische Wereld Record op de 400m van 49.26 van Femke Bol te zien.

De URL van de playlist is https://youtu.be/yEEfg4vUNUQ

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m