Mooie seizoen openers voor Sotra atleten op RUNX Voorjaars Track Meeting Apeldoorn

Vrijdagavond 23 april was voor een aantal atleten van Team Sotra dat meedeed aan de RunX Voorjaars Track Meeting een goede start van het outdoorseizoen 2023!

De wedstrijd vond plaats op de trainingsbasis van het Team, de prachtige atletiek accommodatie van AV34. Was het aanvankelijk, uiteindelijk, in de namiddag en begin van de avond prima atletiekweer (amper wind en een lekkere temperatuur van een graad of 17) geworden, rond een uur of 8 werd dat toch echt anders. Veel donkere wolken, een daling van de temperatuur, meer wind en vanwege dreigend onweer een time out van een kwartiertje, bleef het uiteindelijk echter wonderwel toch gewoon droog. En dat was superfijn voor de 400m Sotra neo’s Jonas Phijffers (Athletics Nijverdal), Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo), D’Sean Holaman (AV de Sperwers) en Jesse van Heijningen (AV34 en STAA)! Alle 4 de atleten troffen elkaar in dezelfde, snelste seniorenserie dat de invalshoek van goede trainingstest goed recht deed.
Voor Jonas betekende het zijn rentree in het wedstrijdcircuit. Wat had hij er naar uitgekeken en ook, wat had hij het afgelopen jaar hard gewerkt aan zijn fysieke herstel na een lastige blessureperiode….
Na een enigszins rustige eerste 100m kwam hij steeds meer op stoom en volgde een uiterst snelle 2e 100m bocht. Daarna was het volhouden, volhouden om uiteindelijk de klok doen stilstaan op 47.80. Echt top Jonas; een nieuw outdoor pb, veel opluchting over de goede afloop en direct in het verlengde daarvan een uitstekend perspectief op weg naar meer! Kortom dik verdiend. Achter Jonas vochten D’Sean en Jarin de strijd uit om plek 2. Jarin beslechtte die in zijn voordeel met ook een mooi pb van 51.48. Met 0.1s dipte hij D’Sean die 3e werd in 51.58 en al snel tot de conclusie kwam dat zijn opening niet snel genoeg was geweest. Jesse kon tot zo’n 250m prima mee maar maakte toen als 100/200 atleet flink kennis met de 400m. De man met de hamer sloeg toe en zijn 400m uitstapje eindigde in een tijd van 53.75. In de juniorenserie maakte U18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) ook kennis met de 400m. Na een wat behouden start wist hij z’n serie te winnen in een verdienstelijke 56.10.
Eerder op de avond had Wyatt de 100m al gelopen. Met name de start verliep nog wat stroefjes en uiteindelijk bleef de klok stilstaan op 11.91 (+0.1). D’Sean verging het op de 100m bij de senioren beter. Hij was over-all de snelste atleet met een tijd van 11.31 (-0.4) en kan met vertrouwen uitzien naar de volgende wedstrijd! Op het you tube videokanaal Hortas Sotra Track and Field zijn de races van de Sotra atleten terug te vinden.

Dit is de link naar de 400m race van de neo’s met Jonas, Jarin, D’Sean en Jesse :
https://www.youtube.com/watch?v=0nr7aia-1Io&list=PLWZMdj2vL7wQp_SENiuS9sgH6eiy6uQ5P&index=4