Sep, Milan en Tigo puntenpakkers in U20 competitieploeg

De SOTRA atleten Sep de Jong en Milan en Tigo Mesie begonnen hun wedstrijdseizoen 2023 in het Friese Drachten. Daar kwamen ze uit voor hun club AV34 (ook maken ze deel uit van de Stichting Apeldoorn Atletiek Stad =STAA) prima voor de dag in de competitie poule aldaar.
Alle 3 wonnen ze hun individuele onderdeel en verzamelden ze veel punten voor de ploeg.
Sep trapte af met de 400m horden; altijd een spannend onderdeel voor de eerste keer van het seizoen. Zeker ook gelet op de aanpassingen in zijn aanloop en het hordenritme ten opzichte van vorig seizoen. De nieuwe wedstrijdstrategie lukte echter direct zo als gepland. Natuurlijk is er ruimte voor verdere verfijning en aanscherping, maar beginnen met 54.16 is gewoon een keurig resultaat.
Milan nam de 100m voor z’n rekening. En hoe….jammer van het beetje teveel meewind van +2.3, maar 10.95 scoren is veelbelovend voor de 100m’s die in de loop van het seizoen zullen gaan volgen.
Tigo kwam uit op de 200m en ook dat werd een goed resultaat. Hij besloot met winst in een tijd van 22.63 (+1.5). Milan en Tigo hadden op het einde van de dag ook nog een groot aandeel in de winst op de 4x400m. Dat onderdeel werd gewonnen in een tijd van 3.39.42.
Nu eerst nog een paar weken training voordat het echte wedstrijdritme opgedaan gaat worden, te beginnen met de Ter Specke Bokaal in Lisse op 13 mei a.s. en direct daarna de Harry Schulting Games in Vught op 18 mei.