EK <23 400m limiet voor Jonas Phijffers !!

Tijdens de 1e seniorencompetitiewedstrijd in de 1e divisie op zondag 7 mei in Assendelft heeft Team Sotra atleet Jonas Phijffers uitstekende zaken gedaan. Het kersverse AV34 lid wist op zijn favoriete 400m de EK <23 limiet te slechten. Hij scoorde een heel snelle 46.83 en bleef daarmee 0.03s onder de vereiste limiet van 46.86 voor atleten geboren in 2003.
Jonas was uiteraard ontzettend blij met z’n prestatie die tegelijkertijd een flinke verbetering van z’n persoonlijk record betekende. Jonas kende het afgelopen seizoen 2022 veel tegenslag door een veel impact hebbende blessure aan beide voeten. Met veel alternatief trainen en een uitgekiend trainingsprogramma op de weg terug naar weer het wedstrijdcircuit was meer dan een jaar gemoeid.
Heel fijn om met deze periode nu afgerekend te hebben en al in z’n tweede wedstrijd van het seizoen kwalificatie te hebben afgedwongen voor het EK <23. Dat wordt gehouden in het Finse Espoo van donderdag 13 tot en met 16 juli. De komende maand zal Jonas net als veel andere atleten van het Team deelnemen aan wedstrijden in Lisse (Ter Specke Bokaal), Vught (Harry Schulting Games), Oordegem (IFAM) en Tilburg (T-Meeting).

Het verloop van de competitiewedstrijd zelf was overigens weinig voorspoedig te noemen. Niet al te lang na de 400m werd de wedstrijd gestaakt in verband met onweer en regenbuien. Een begrijpelijk besluit, maar voor de atleten uiteraard erg teleurstellend.
De eveneens naar Assendelft afgereisde atleten Jesse van Heijningen en Milan Mesie kwamen hierdoor voor hun 200m en 4x100m niet in actie. Gelukkig waren ze wel volop in actie tijdens de 400m van hun teamgenoot en konden ze het mooie eindresultaat met elkaar beleven/vieren.
Tigo Mesie had eerder op de dag nog wel de 100m kunnen lopen. De sprinters ondervonden tegenwind waardoor slechts 1 atleet onder de barrière van de 11.00s grens scoorde. Tigo kwam na een uitstekende start niet helemaal in z’n maximale snelheidsritme en deed de klok stil staan op 11.56 (-2.6)