Ter Specke Bokaal in Lisse voor 400m atleet Jonas Phijffers !

Met zijn kersverse U23 400m AU limiet op zak voor de EK in het Finse Espoo zette Jonas Phijffers (AV34) zijn opmars in Lisse om de Ter Specke Bokaal verder voort. En hoe… op het slotnummer van de dag, de 300m, leverde hij een zeer bijzondere prestatie. Hij won de incourante afstand in een razendsnelle 32.79! Op de allertijdenlijst goed voor de 3e beste prestatie ooit. De prestatie werd dan ook aangemerkt als beste dagprijs bij de mannen, waardoor Jonas de fraaie Ter Specke Bokaal in ontvangst mocht nemen. Natuurlijk was hij zeer verguld met z’n prestatie en prijs. Op de valreep maakte hij ook kennis met een nieuw fenomeen; de dopingcontrole. Ook daarmee dan maar kennis gemaakt. Bij de vrouwen ging de prijs naar N’ketia Seedo voor haar snelle 150m en de beste juniorprestatie werd gewonnen door 110m hordenatleet Joas van Hellemond die aan de U20 AU limiet voldeed. De publieksprijs ging naar kogelstootster Maud Visscher die voldeed aan de U23 AU limiet.
Ook de andere deelnemende sprint/hordenatleten van Team Sotra kwamen prima voor de dag.
Op de 400m horden maakte U18 atleet Sep de Jong (AV’34 en STAA) zijn debuut op de 0.91cm hoge horden. Het ging hem goed af; hij won z’n serie en nam in het mannenveld plek 6 in, in een tijd van 54.02. Ook nummer 5 kreeg overigens deze tijd achter z’n naam.
Op de 150m ging het met de Sotra atleten ook rap, al deed in alle series de wind teveel mee; een ieder was (flink) sneller dan z’n oude pb die overigens ook al met teveel rugwind waren neergezet. U20 atleet Milan Mesie (AV34/STAA) bleef neo senior Jesse van Heijningen (AV34/STAA) in een rechtstreeks duel net voor. Milan werd 1e in 15.84 en Jesse 2e in 16.03. D’Sean Holaman (de Sperwers) was met 16.33 ook nooit sneller. Hij liep een klein half uur later ook de 300m. Hij liep een sterke race die hij besloot in een tijd va 35.05. Een nieuw persoonlijk record! U18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) had vanuit baan 6 een matige start op de 150m, maar herstelde zich goed. Ook zijn tijd van 17.23 was sneller dan ooit.
De eerst volgende wedstrijd stop is donderdag 18 mei; dan wordt er door atleten gelopen in Gorinchem en bij de Harry Schulting Games in Vught!