Team Sotra Succesvol op IFAM (Oordegem-B) en T-Meeting (Tilburg)

Het was weer een druk Pinkster Wedstrijd weekend voor de atleten van het Sotra Team.
IFAM Oordegem:
Allereerst was daar op zaterdag 27 mei de IFAM in Oordegem. Al heel veel over geschreven, maar mooi genoeg om nog eens te benoemen hoe fantastisch onze zuiderburen daar ieder jaar opnieuw weer een geweldige atletiekwedstrijd in een fantastische sfeer uit de grond weten te stampen. Dit jaar ging veel atletiekplezier (met dank ook aan het geweldige weer) hand in hand met heel veel goede prestaties van Nederlandse atleten.
U23 atleet Jonas Phijffers (AV34) deed voor Team Sotra een duit in het zakje. Hij maakte een uitstekend wedstrijddebuut op een 400m van een internationaal hoofdprogramma. In het begin van de week als nummer 24 binnengekomen wist hij de wedstrijd als beste Nederlander op plek 12 te eindigen. Dat deed hij in een nieuwe besttijd van 46.56; een prestatie van formaat!
Vanuit de lastige baan 8 vertrok Jonas voortvarend om rond de 22s de 200m lijn te passeren. In zijn kielzog trok de Belg Florent Mabille lekker mee en was er uiteindelijk met hem op het laatste eind flinke strijd om de serie winst. Die ging naar de Belg in 46.39, met direct erachter in 46.56 Jonas dus als 2e. Volgende week staan de FBK-Games voor Jonas op de agenda; in de 400m van het pre-programma mag hij dan z’n opwachting in het magische FBK stadion maken waarnaar hij uiteraard erg naar uitkijkt. Veel succes daar Jonas!
U18 atleet Sep de Jong (AV34 / STAA) kwam in serie 5 van maar liefst in totaal 8 (!) series 400m horden uit bij de mannen. Sep liep wederom een prima race, maar had deze toch graag iets sneller willen besluiten dan de 53.63 waarop de klok bleef stil staan. Deze pb-tijd loopt hij dan ook het liefst snel weer uit de boeken! Maar uiteraard was hij een waardevolle, prachtige wedstrijdervaring en een mooi IFAM-shirt rijker!


U23 atleet D’Sean Holaman (EAC de Sperwers) liep een prima 1e deel van zijn 400m hordenrace in serie 7 maar kwam in de 2e bocht in de problemen met z’n pasritme. Hij voelde zich helaas gedwongen de strijd te staken. Volgende keer beter D’Sean.
Superieur in het hordenveld was oud Sotra atleet Nick Smidt; hij kwam tot een heel grootse 48.70 waarmee hij een WK ticket voor Budapest bemachtigde. Een geweldig resultaat en is hij 2e Nederlander ooit!
In het pre-programma in de ochtend startte neo-senior Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) op de 400m Het was jammer dat zijn opening op de 200m te langzaam was. Hij passeerde de finish in 51.11. Z’n tweede tijd ooit, maar toch onvoldoende voor èchte tevredenheid. Er komen nog veel wedstrijden Jarin!
T-Meeting Tilburg:
Op 2e Pinksterdag 29 mei stond de T-Meeting in Tilburg op het programma. Fris weer met lekker veel zon, maar ook met een flinke wind die blies uit allerlei hoeken en gaten.
U18 atleet Sep de Jong (AV34/STAA) mocht het spits afbijten in de snelste mannenserie van zijn favoriete wedstrijdonderdeel de 400m horden. Het doel vandaag was een plek op het grote mannenpodium bemachtigen. De strijdlust spatte er van af en Sep slaagde in zijn doel. Het werd plek 2 in een tijd van 54.11. Gelet op de lastige, winderige omstandigheden een prima resultaat.
Daarna was het de beurt aan de U23 atleten Jesse van Heijningen (AV34/STAA) en D’Sean Holaman (EAC de Sperwers) op de 100m. Jesse stond nog wat onwennig aan de start. Door ziekte was hij pas weer een week in training. Desalniettemin presteerde hij in z’n eerste 100m van het seizoen uitstekend. Hij won z’n serie in 11.04 (+1.7) en dat was slechts 0.01s boven z’n pb. Jesse liep dus opgewekt op het wedstrijdterrein rond. Ook voor D’Sean was het z’n eerste 100m van het seizoen; hij besloot de afstand in ook geen verkeerde 11.28 (+0.8). Later op de middag liep D’Sean samen met ook Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) en Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) de 200m. D’Sean liep een heel behoorlijke 200m, maar had toch graag iets sneller gelopen dan de 22.53 (+0.9) die op de klok verscheen. Jarin en Wyatt ervaarden de 200m als best weer even wennen maar waren met tijden van 23.28 en 23.46 nog nooit zo snel. De meewind van (+2.3) was helaas net iets teveel voor een officieel pb.
Dat gold niet voor Milan Mesie (AV34/STAA) die in Tilburg z’n derde 110m horden van het seizoen afwerkte. Na 2x met meer dan 2m tegenwind de afstand met hekken te hebben gelopen blies de wind voor hem vandaag uit de goede hoek. En dat viel te zien aan de eindtijd. Hij begon in race 1 met een uitstekende 14.28 (+1.2) ; wat een flinke verbetering was van z’n oude pb van 14.64. M.n. de start en eerste 2 horden gingen niet helemaal hoe hij het wilde. Dus in race 2 lag vooral de focus op dat beter willen doen. In die 2e race kwam Milan op basis van z’n prestatie in de eerste race in de snelste serie terecht. Daar deed hij het opnieuw prima met een goede start en een goede concentratie op zijn eigen race. Hij werd 4e en was blij met opnieuw een nieuw pb van 14.22s (+0.8). Top gedaan Milan!


Van de diverse races zijn video-opnames gemaakt die terug te vinden zijn op het you tube video kanaal van Hortas Sotra Track and Field.