Topresultaat van Jonas bij 42e editie FBK-Games

Team Sotra atleet Jonas Phijffers (AV34) heeft een uitstekend debuut gemaakt in de 42e editie van de FBK Games. In een internationale entourage in een fantastisch vol stadion en last but not least prachtig weer nam hij deel aan de 400m voor nationale toppers.
Hij nam het op deze afstand onder andere op tegen snelle mannen van internationale faam als Jochem Dobber en Ramsey Angela. Jonas startte zijn 400m in baan 6, met in de banen 5 en 4 resp. Jochem en Ramsey. Als in al zijn wedstrijden dit seizoen liet Jonas er de eerste 100m geen gras over groeien en vertrok dus voortvarend. Ook Jochem is een snelle starter en kwam vlak voor het ingaan van de tweede bocht naast Jonas. Een mooie stimulans voor Jonas om met hem mee op te blijven lopen. Het duurde echter niet heel lang voordat Jonas het heft in eigen hand nam en er vandoor ging. Op het laatste rechte eind wist hij zijn voorsprong meer dan goed te behouden en de wedstrijd te winnen in een grootse tijd van 46.24. Opnieuw een dik pb. Super Jonas en gefeliciteerd! Netanel Dorothea kwam op het laatste rechte stuk nog goed opzetten en achterhaalde Ramsey Angela. Angela finishte in een tijd van 46.92 als 3e en Dorothea werd netjes 2e in 46.74.
Voorlopig is het nu voor Jonas even gedaan met wedstrijden. Na een korte pauze gaat hij zich verder voorbereiden op de EKU23 in het Finse Espoo. In de aanloop daarnaar toe staan er nog 2 wedstrijden gepland. Een 200m in het Duitse Rhede op 25 juni en een 400m competitiewedstrijd 2 juli op de trainings thuisbasis in Apeldoorn bij en voor AV34.
Martini Bokaal Groningen 3 juni
Aan deze wedstrijden namen 2 Team Sotra atleten deel, t.w. U23 atleet Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) en U18 atleet Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo). Beide atleten kwamen uit op de 100 en 200m. Jarin was erg goed bezigl. Hij wist op alle twee de afstanden zijn pb dik te verbeteren. Op de 100m noteerde hij een tijd van 11.55 (+1.4) waarop hij 5e werd en op de 200m bleef de klok stil staan op 23.19. Die tijd was goed voor de 2e plek. Heel netjes gedaan Jarin en het einde is nog niet in zicht! Wyatt vond dat hij bij de 100m een late reactie had op het startschot en had daardoor het gevoel wat achter de feiten aan gelopen te hebben. De 11.69 was om die reden wat onbevredigend net als de 200m waar hij een paar slechte passen had direct uit het startblok. Dat bracht hem tot een tijd van 23.76. Volgende keer beter Wyatt en die keer komt zeker!