Sep de Jong en D’Sean Holaman naar nieuwe pB’s in Oordegem en Leiden !!

Ook dit weekend  kwamen weer atleten van Team Sotra in actie op wedstrijden.
Sep de Jong nam deel aan de Putbos Meeting in het Belgische Oordegem. Minder groot dan de IFAM, maar nog altijd verschenen er zaterdag 10 juni maar liefst zo’n 1200 atleten aan de start. Sep de Jong (AV34/STAA/RunX) nam als U18 atleet opnieuw deel aan de 400m horden bij de mannen.
Vandaag was het zijn bedoeling om niet alleen maar een netjes passenritme te lopen, maar ook de goede strijd- en vechtlust in de wedstrijd te brengen.
Dat lukte hem uitstekend. Hij kwam tot een 2e plek in z’n serie en liet de klok stil staan op 52.80. Maar liefst bijna een seconde sneller dan z’n beste tijd tot nu toe. Sep deed aan z’n trainer-coach vrolijk telefonisch verslag van z’n wedstrijdervaring. Niet alleen blij met de tijd, maar ook met het verloop van de race zo werd duidelijk. 5 horden in 14-pas ging eigenlijk best makkelijk en de laatste 2 horden in 15-pas kosten ook weinig moeite liet hij opgetogen weten. Kortom Sep lijkt het goede wedstrijdritme te hebben gevonden met alle perspectief op nog snellere tijden. Over 2 weken staat voor Sep het NK Junioren in Bergen op Zoom op de agenda. Daar loopt hij naast de 400m horden ook de 400m.

In Leiden kwam een 3-tal atleten in actie bij de Gouden Spike Meeting.
D’Sean Holaman (EAC de Sperwers) was er op gebrand om z’n oude 400m pb uit de boeken te lopen. Dat record was 49.99. Inderdaad was, want D’Sean liep een nieuw pb  in Leiden. Na een snelle opening op de eerste 200m in 23.1, een 300m in 35.7 knokte hij voor wat hij waard was en verscheen er uiteindelijk een tijd van 49.51 op de klok. Goed gedaan D’Sean en gefeliciteerd. Na een ruime 30 minuten kwam D’Sean ook in actie op de 200m. Daar kwam hij nog tot een behoorlijke 22.84 (-1.9). Volgend weekend bij het NSK in Hengelo kan hij zich daarop verbeteren.Bij de MU18 kwam Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) in actie. Hij liep naar tijden van 11.66 (+1.1) en 23.63 (+0.7). Zeker geen verkeerde tijden maar Wyatt had graag wat sneller gewild. Dan maar op het NK Junioren over 2 weken Wyatt, het zit er in!
Milan Mesie (AV34/STAA/RunX) kwam aan de start van de 110m horden bij de MU20.
Het was met 14.53 (-1.6) niet de race waarop Milan had gehoopt, maar het predikaat redelijk kon er nog wel prima van af.
Een dag later kon Milan zich al revancheren bij AAC ‘61 in Assen. Daar werd de poule met het AV34 team afgewerkt. Dat revancheren op de horde lukte echter ook hier niet; hij werd 2e in 14.68 (+0.5). Geeft niets Milan, mindere wedstrijden horen er ook bij. Die brengen je vaak weer naar grotere hoogten. Op de 100m liep Milan naar de winst in een prima tijd van 11.15 (-0.7) en dat was een prima resultaat!