Sep de Jong Nederlands Kampioen 400m horden

De afvaardiging van Team Sotra naar het NK Junioren van 23 t/m 25 juni in het Brabantse Bergen op Zoom beperkte zich tot een 3-tal atleten. Het trio, Sep de Jong (AV34/STAA), Milan Mesie (AV34/STAA) en Wyatt van Poelgeest (AV Cialfo) presteerde uitstekend op een erg goed en plezierig georganiseerd Kampioenschap met fraaie, en op de zondag flink warme, weersomstandigheden.

Bij de MU18 was Sep de Jong zeer gebrand om de nationale titel op z’n favoriete 400m horden op zijn naam te schrijven. Dat was hem namelijk nog nooit gelukt en Bergen op Zoom was de plek om dat waar te maken. Na in de middag probleemloos de series doorgekomen te zijn stond hij om 20.00 uur klaar voor de finale. Sep liep een voortvarende race en bereikte met grote voorsprong als eerste de finish in een tijd van 52.97!
Een jaar lang mag Sep zichzelf nu de Nederlands Kampioen 2023 op de 400m horden noemen. Hij was dan ook heel erg blij; “Ieder jaar was er wel iets wat in de weg zat waardoor het niet goed kwam, vertelde Sep opgelucht. Maar nu, heb ik ‘m en….het is ook nog niet de laatste” voorspelde hij.
Sep kwam de volgende dag uit op de 400m. Met het lopen van series en halve finale, en op zondag de finale, beloofde dat een pittige uitdaging te worden. De zaterdag won hij z’n serie in een tijd van 52.69. Tussendoor na een koude douche even relaxen in het City Hotel in Bergen op Zoom en daarna weer terug naar sportpark Rozenoord voor de halve finale. Ook daarin deed Sep goede zaken. Hij pakte dit keer in 51.69 de winst waardoor een goede baan in de finale werd veilig gesteld.
Het werd op zondag baan 5 van waaruit hij z’n finale race kon beginnen. Het werd wederom een goede race waarin Sep in de laatste meters knokte om behoud van plek 2. Dat lukte net niet, maar de 3e plek en dus bronzen medaille was wel voor hem. Zijn eindtijd van 50.14 stemde ook tot tevredenheid; een nieuw persoonlijk record in de 5e race van het weekend. Gefeliciteerd Sep, top gedaan!
MU20 atleet Milan Mesie begon zijn toernooi op zaterdag met de 110m horden. Ook hij begon met het lopen van een serie om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Dat deed hij heel gecontroleerd; een 2e plek in z’n serie in een tijd van 14.35 (-0.7). In de finale was er veel strijd om de plekken 1 en 2, maar ook om die van 3 en 4. Milan had z’n zinnen gezet op de bronzen plak. Hij leek ook op de 3e plek af te stevenen maar verslapte op het einde van de race heel even in z’n aandacht en verspeelde  daardoor een medaille…. De dip beperkte uiteindelijk het verschil tot 0.02s; heel erg jammer en zuur Milan. Maar daar waar op de zaterdag de 4e plek reden gaf tot zware teleurstelling gaf op zondag de 4e plek juist veel vreugde. Milan nam toen deel aan de 200m. Na de series op safe naar de halve finale te hebben gelopen bleek daar al dat Milan op deze afstand in heel goede doen was. Hij haalde in de halve finale met een tijd van 22.23 (-0.6)  een flinke hap af van z’n oude pb tijd van 22.68.

Dat gebeurde overigens met watjes in z’n neus vanwege een bloedneus die spontaan ontstond in het startblok
De finale was letterlijk de uitsmijter van de dag. Milan mengde zich in het laatste deel van de wedstrijd in het gevecht om plek 3. Het lukte net niet om die plek te veroveren, maar wat een geweldige race en wat een prachtige tijd van 22.11 (-1.3) verscheen er op de klok.
Fantastisch gedaan Milan!
Tenslotte MU18 atleet Wyatt van Poelgeest. Ook hij draaide een heel goed toernooi. Op de 100m op vrijdag wist hij via een pb van 11.51 (-0.2) de halve finale te bereiken. Daarin wist Wyatt opnieuw een prima resultaat neer te zetten. Hij kwam tot 11.54 (-0.8) en ook dat was een resultaat dat beter was dan z’n oude pb. En een 11e plek is ook zeker netjes. Tot diezelfde plek kwam Wyatt ook op de 200m op zondag. In de series liep hij gecontroleerd naar de halve finale met een tijd van 23.63 (+0.0).
Daarna haalde hij er in de halve finale uit wat er in zat, waardoor hij ook op deze afstand een nieuw pb kon bijschrijven. Dit keer werd het 23.52 (-0.6). Echt een heel mooi en goed NK Junioren gedraaid Wyatt!

Van de diverse races staan weer mooie beelden on-line op het Hortas Sotra you tube kanaal.
Nog niet geabonneerd; klik op abonneren en je krijgt automatisch bericht van een nieuw up-load.