Jonas Phijffers naar EK U23 in Espoo / AV34 geplaatst voor promotie naar Eredivisie !!

Team Sotra atleet Jonas Phijffers (AV’34) is opgenomen in het Nederlands Team voor deelname aan het EK U23 in het Finse Espoo. Het wordt zijn debuut op een internationaal toernooi.
Het toernooi, met 37 atleten aan boord, vindt volgende week van 13 t/m 16 juli plaats in het Leppävaara Stadion in Espoo.
Jonas komt direct op dag 1, op zijn favoriete onderdeel de 400m, in actie. Zowel de series als de halve finales worden die dag gelopen. De finale staat op dag 2 in de avonduren gepland.
Jonas is ook opgenomen in het 4×400 Team met series op zaterdag en de finale op zondagavond als spectaculair slotonderdeel van het toernooi.
Voor Jonas is de deelname aan het toernooi een enorm mooie beloning na een lange periode van hard en stug werken in verband met blessureleed waardoor hij zijn vorige seizoen in rook zag opgaan.
“Ik heb er heel veel zin om te gaan ervaren hoe het er allemaal op zo’n toernooi aan toegaat. Van m’n deelname aan de FBK-Games afgelopen juni waar ik m’n pb van 46.24 liep, kreeg ik een enorme boost. Het lijkt me fantastisch om dat weer opnieuw te gaan mee maken. Hoe ver ik kan komen weet ik niet, maar wel weet ik dat ik m’n huid duur zal gaan verkopen en er alles uit zal halen wat er in zit. En waar dat toe zal leiden zullen we dan gaan zien”, aldus een optimistische Jonas.
Heel veel succes Jonas op je 1e toernooi en natuurlijk gefeliciteerd met je uitzending!Afgelopen zondag 2 juli deed Jonas op z’n trainingsbasis in Apeldoorn mee aan een laatste wedstrijdtest voor het vertrek naar Finland. AV34 organiseerde op de prachtige atletiekaccommodatie in het Orderbos de laatste poulewedstrijd van de 1e divisie competitie.
Jonas kwam daar prima voor de dag en leverde een goede bijdrage aan het teamtotaal van de club. Hij won de 400m in winderige omstandigheden en zonder tegenstand in een prima tijd van 46.71. Ook maakte hij deel uit van het Zweedse estafetteteam. Daar nam hij ook de 400m voor z’n rekening.
Goed om twee keer op een dag aan de start te verschijnen!

U20 atleet Milan Mesie (AV34/STAA) nam ook deel aan deze competitiewedstrijd. Hij deed het een week na z’n succesvolle optreden op het NK Junioren ook op z’n thuisbasis uitstekend.
Op de 100m was hij goed voor weer een sub 11 in 10.99 (+0.5) en op de 400m horden verraste hij met een heel gemakkelijk lopende 400m horden in 54.95. Dat was de tweede tijd van de dag.
Ook Milan had dus een prima inbreng in het Apeldoornse puntentotaal. De ploeg kwalificeerde zich als de nummer 4 van de 1e divisie voor de finale voor promotie naar de hoogste divisie, de eredivisie. Die wedstrijd zal in september plaatsvinden.