4x400m Mannen Team Nl; toegekend protest biedt nieuwe kans!

Naast z’n individuele 400m op het EK U23 in Espoo maakte Team Sotra atleet Jonas Phijffers ook deel uit van het Team Nl estafette kwartet op de 4x400m.
De series van dit onderdeel vonden plaats op Dag 3, de zaterdag, van het toernooi. De samenstelling in volgorde van opstelling van het team was Keenan Blake, Isiah Klein Ikkink, Daan Kneppers en slotloper Jonas.
Er waren 2 series waarbij de beste 3 landenteams zich zouden kwalificeren voor de finale samen met 2 teams die als tijdsnelsten aangemerkt konden worden.
Nederland stond op de startlijst ingedeeld in serie 1 in baan 8 met oa Zwitserland, Groot Brittannië en Duitsland. Hoe zuur was de valse start waarmee Team Nl uit de wedstrijd werd gehaald…..één en al deceptie. Er kwam weer wat licht toen startloper Blake aangaf iets te hebben gehoord dat leek op een startschot en hij z’n startblok verliet. Dat werd aangegrepen om samen met de video-opname van Fred een protest in te dienen. En…uiteindelijk kreeg Team Nl op basis daarvan de gelegenheid 2 uur later opnieuw in een zgn. Rerun solo te starten. Blijheid alom en na snel wat te hebben gegeten, wat rust te hebben gepakt was het zaak om een tijd op de klokken te brengen sneller dan de 2e tijdsnelste tijd van 3.06.34.
Het werd een straffe strijd mede door een pittig tegenwindje op de laatste 100m. Alle 4 de atleten streden voor wat ze waard waren, maar helaas bleef de klok stilstaan op 3.07.12….
Niet genoeg om op de slotdag in de finale te mogen strijden. Teleurstelling, maar toch ook voldoening om deze kans te hebben aangegrepen en eruit te halen wat er in zat.
Zeker ook Jonas had (na mixed feelings over z’n resultaat in de semi-finale op de individuele 400)  een voldaan gevoel op basis van de race analyse tijden. Zijn score daarin was een 45.92! Een goeie opsteker en veel motivatie om over 2 weken in Breda aan het NK Senioren te gaan beginnen.
Knap gedaan weer Jonas!