Sep de Jong knap 400m horden pb in Ninove

Sep de Jong (AV34/STAA) heeft tijdens de Geert Rasschaert Memorial in het Belgische Ninove een erg goed 400m horden resultaat neergezet. Hij kon in het seniorenveld op het onderdeel prima mee en kwam tot een uitstekende 52.25. Een tijd waarmee hij over-all als 4e eindigde. De tijd betekende een flinke verbetering van z’n oude pb van 52.80. Maar bovenal bleef hij er slechts 0.04s mee boven de EK U20 limiet in Jeruzalem. Voor Sep als nog zijnde U18 atleet een heel knap resultaat! Gefeliciteerd Sep met dit erg mooie resultaat! Sep boekte de winst t.o.v. z’n oude pb vooral op de laatste 100m waar hij goeie strijdlust liet zien.
U20 atleet Milan Mesie (AV34/STAA) kwam ook in actie in Ninove. Hij deed mee aan de 110m horden. Helaas had een 2-tal Belgische atleten afgezegd voor de wedstrijd en verscheen Milan samen met alleen nog een Ierse atleet  aan de start. Milan liep een goede race en kwam uit op een tijd van 14.29 zonder wind voor- of nadeel dus 0.0. En dat was maar 0.08s langzamer dan z’n pb. Kortom gelet op de aard van de race een prima resultaat dus ook voor Milan!
De avond ervoor kwam neo senior Jesse van Heijningen (AV34/STAA) in actie bij een Track Meeting in Wageningen. Hij werd 3e op de 100m in een tijd van 11.23. Helaas, net als vorige week in Eindhoven (11.24 / -1.3) zat het ook in Wageningen met de wind niet mee; -2.3.
Hopelijk is dat volgende week wanneer de Nederlandse Kampioenschappen van vrijdag 28 t/m zondag 30 juli op het programma staan op de snelle Mondo-baan in Breda anders.
De deelnemende Sotra atleten daar zijn:

Milan Mesie en D’Sean Holaman 400m horden en 200m
Jonas Phijffers en Jarin Dijkgraaf 400m
Jesse van Heijningen 100m en 200m

En uiteraard wordt er door hen allemaal erg naar uitgekeken om hier iets moois neer te zetten.
Veel succes allemaal!