NK Senioren Breda; 6e en 7e plaats en 3 pb’s voor Sotra atleten !!

Vier atleten van Team Sotra hebben met veel succes deelgenomen aan het NK Senioren in Breda. Het 3-daagse evenement dat plaatsvond van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli begon voor de atleten Milan Mesie (AV34/STAA/RunX), D’Sean Holaman (AV34), Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) en Jesse van Heijningen (AV34/STAA/RunX) op de vrijdag. Helaas kon Jonas Phijffers niet aan de start verschijnen vanwege een blessure die hij opliep tijdens z’n laatste voorbereidende training. Natuurlijk een fikse teleurstelling voor de nummer 10 van het EK U23 op de 400m. Het bleef voor hem nu bij het aanmoedigen van  z’n teamgenoten. En dat bleek niet voor niets.
Milan en D’Sean beten met series 400m horden het spits af en deden het uitstekend. Beide atleten eindigden in de resp. 1e en 2e serie als de nummer 3 met tijden van 54.58 en 55.27. Voor Milan betekende dat een pb en voor D’Sean was het z’n beste seizoentijd. Aangezien de eerste 2 atleten uit een serie zich automatisch plaatsten voor de finale samen met nog 2 tijdsnelsten overall was het tijdens de 3e serie even nagelbijten of de tijden van Milan e/o D’Sean nog verbeterd zouden worden. Dat gebeurde niet…dus beide mannen konden zich op zaterdag opmaken voor hun deelname aan de finale. In de finale zelf verschenen 7 atleten aan de start. Milan en D’Sean gingen goed van start en haalden er alles uit, maar wisten zich ten opzichte van het resultaat in de series niet meer te verbeteren. Milan werd 6e in 55.59 en D’Sean 7e in 55.74. Een mooie prestatie mannen!Jarin verscheen aan de start van de 400m. Hij liep een erg goede race en knokte tot het einde toe voor een nieuw pb. Dat stond op een tijd van 50.44. Uithijgend over de finish keek hij vol verwachting naar het scorebord en… jammer er verscheen een tijd van 50.50 op de klok. 0.06s langzamer dan z’n pb van een aantal weken terug. Desalniettemin een prima resultaat van Jarin op z’n eerste senioren NK outdoor!
Last but not least kwam Jesse op de 100m aan de start. Na aanvankelijk een wat kwakkelig seizoen ging het de laatste weken weer een stuk beter met hem. Hij nam met goed vertrouwen plaats in het startblok. Ook z’n race en dan m.n. het acceleratiedeel verliep goed en groot was dan ook de blijdschap van Jesse toen hij een tijd van 10.98 (+0.4)  op de klok zag verschijnen. Voor de eerste maal een sub 11! De blijdschap werd nog groter toen bleek dat hij één van de vier tijdsnelste atleten uit het 40 tellende atletenveld was en dus ook door mocht naar de halve finale. Een heel goede prestatie van Jesse. Een paar uur later startte hij samen met grote namen als Raphael Bouju, Hensley Paulina en ook Churandy Martina in de 1e halve finale. Hij deed het daarin prima en liep naar een 7e plek in een prima 11.05 (+0.3).
De volgende dag stond voor Jesse de 200m op het programma. De weergoden waren de atleten op dit onderdeel niet gunstig gezind. Zo halverwege de warming-up ging het lichtjes spatten al vrij snel over in een flinke, langdurige hoosbui met ook onweer waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag de wedstrijd voor 45min stil te leggen. Een hinderlijke onderbreking en was het dus, ook voor Jesse, opnieuw warm worden voor uiteindelijk de series 200m konden beginnen. Jesse ging van start in serie 1. Vanuit baan 7 liep hij een daverende 200m. Hij werd 3e in een tijd van 22.08 (+1.1) en dat betekende een fantastisch pb. Daarna was het nog 4 series wachten om te zien of hij tot één van de tijdsnelsten voor de halve finale zou behoren. Dat werd snel duidelijk en tot z’n verrassing bleek hij zelfs de eerste tijdsnelste te zijn waardoor hij na de 100m ook op de 200m tot de volgende ronde door wist te dringen. Heel knap gedaan Jesse en gefeliciteerd met 2 nieuwe pb’s. Opnieuw, maar nu vlak voor en  tijdens de wedstrijd,  begon het te regenen en was het perspectief van nog eens een snelle tijd neerzetten verkeken. Desalniettemin liep Jesse vanuit de lastige baan 1 in de 2e halve finale opnieuw een fraaie race die hij beëindigde in een tijd van 22.69 (-0.1).