3 nieuwe pb’s en winst op de 4x400m voor Team Sotra atleten in Breda

In het snikhete Breda werd de promotie-/degradatiewedstrijd afgewerkt voor het NK Teams/1e divisie.
Het Apeldoornse AV’34 legde beslag op een 5e plaats. Een plek waarmee de club zich volgend seizoen opnieuw verzekerd weet van deelname in de 1e divisie competitie.
Op de sprint-/hordenonderdelen kwamen 5 atleten van Team SOTRA voor AV34/STAA in actie.
Jesse van Heijningen leverde op de 200m een puike prestatie! In de laatste wedstrijd van het seizoen dook hij op deze afstand voor het eerst onder de 22s en klokte hij een tijd van 21.95 (-0.3). Daarmee pakte hij de 3e plaats. Ook met z’n 100m tijd van 11.00 (-0.4) presteerde hij prima niveau en werd hij 4e, ook al had hij op dat onderdeel op iets meer gehoopt. “Het wil nog niet helemaal vlotten op het deel tussen de 60-80m, dat is iets voor volgend seizoen om beter uit de verf te laten komen. Maar met m’n 200m tijd ben ik echt heel blij”, aldus een enthousiaste Jesse.
Ook U20 atleet Milan Mesie deed het prima en wel op de 110m horden. Voor de tweede maal deed hij dat op de 1.06.7m hoge horden bij de mannen. Het leverde hem een pb van 14.88s en een 4e plek op. U18 en 400m horden atleet Sep de Jong presteerde ook uitstekend. Hij nam voor het team de 800m voor z’n rekening. Hij bracht via een negatieve split een nieuwe pb-tijd van 1.57.03 op de klokken en hield daarmee met een 5e plek prima stand tussen de mannen.
D’Sean Holaman kwam uit op de 400m horden. Helaas kwam hij bij horde 8 geenszins uit en moest noodgedwongen de horde omver duwen. Gevolg, diskwalificatie en geen punten voor het team…
Op de 4x400m revancheerde hij zich samen met Tigo Mesie, Noud Wardenburg en Sep de Jong echter goed. Het team pakte de overwinning en het maximale puntenaantal van 8 in een tijd van 3.18.95. U20 atleet Tigo Mesie maakte overigens zijn rentree in deze wedstrijd na een val in de 2e competitiewedstrijd eind mei waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Na hard werken is hij er gelukkig weer goed bij; knap gedaan en welkom back Tigo!  Tigo maakte overigens met Bart Willemsen, broer Milan Mesie en Jesse van Heijningen ook deel uit van het 4x100m team. Op dat estafette onderdeel behaalde dit 4-tal  een keurige 2e plaats in een tijd van 42.46s.

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m