Op waterski’s het nieuwe seizoen in!

Al weken was de datum van het uitje van de sprint/horden atleten van Team Sotra bekend. Er werd natuurlijk volop gespeculeerd welke activiteit er op zondag 24 september op het programma zou staan.
Toen bekend werd dat dit keer het Cable Burn Centrum op het Kievitsveld in Emst zou worden opgezocht was het niet moeilijk meer om te raden: “we gaan waterskieën”!
Het was een prachtige zonovergoten zondagochtend toen er met thee, koffie en/of water werd verzameld bij de camper van Fred. De stemming zat er met tot de verbeelding sprekende verhalen direct al goed in. Eenmaal in het watersportcentrum werden de eerste instructies bekeken over het hoe en wat op het water met lange latten.
Daarna was het tijd dat een ieder zich in een wet-suit hijste en met ski’s aan verzamelde voor de vuurdoop op het water.

“klaar voor take-off”

Na nog wat mondelinge instructies beet Milan het spits af voor zijn waterski debuut; dolle pret, want na ca. 4m ging hij kopje onder. De eerste die het lukte om aan een rondje van ca. 500m skieën te beginnen was Wyatt; eenmaal staand en (dus) goed vertrokken kreeg hij groot applaus en zwaaide Wyatt iedereen enthousiast uit. Gaandeweg kreeg een ieder meer en meer door hoe je vanaf de kant vanuit diepe hurkzit tot stand moest komen op het water. De verschillen in  technieken daarbij waren bijzonder vermakelijk om te zien. Ook de manier van toch het evenwicht verliezen en kopje onder gaan trouwens ook. Het gereserveerde tijdvak was in een mum van tijd om, zo gaat dat als je met elkaar dolle pret hebt.
Daarna was het wetsuits uit, omkleden en weer terug naar de camper voor de lunch. Iedereen deed zich te goed aan zelfgemaakte etenswaar zoals hartige pasta’s, heerlijke sandwiches, wraps en fruitsalades. En gelukkig ook nu de enige echte pan-cakes met banaan en rozijn van D’Sean.Tussendoor volgde er info van Fred over o.a. alles rondom OmniSport de komende maanden, de ontwikkelingen voor nieuwe teamkleding en…. de geplande trainingsstage begin januari. Bij de start van de lunch wenste trainer-coach Betty allereerst de aanwezige nieuwe atleten Yassin Bouaziz (400m) en Robin Oenema (400m horden) van harte welkom in het team. Daarnaast meldde ze meer dan content te zijn met de prestaties van de individuele teamleden in 2023. Op pechvogel Tigo Mesie na (hij brak eind mei z’n sleutelbeen, maar heeft inmiddels gelukkig al weer 2 wedstrijden gedaan) wist een ieder op hoofd- en andere onderdelen (flinke) nieuwe pb’s te noteren. Een resultaat dat motiveert om in het nieuwe seizoen weer een stap extra te zetten met in gedachten de teamslogan “today good, tomorrow better”!
U23 atleet Jonas Phijffers en U18 atleet Sep de Jong werden met hun resp. 10e plaats op het EK U23 in juli jl. in Espoo op de 400m en het winnen van de nationale titel op de 400m horden eind juni in Bergen op Zoom extra in het zonnetje gezet.
Tenslotte werd fysio Johann de Jong van Isokin bedankt voor alle momenten waarop hij weer klaar stond om de atleten met raad en daad bij te staan bij kleine(re) of grote(re) pijntjes e/o blessures. Die dank werd door de atleten ondersteund met een hartelijk applaus.
Johann op zijn beurt ging in op de redenen van zijn al jarenlange betrokkenheid bij het team/teamleden. Eén ervan zo onderstreepte hij is de manier van het bedrijven van de atletieksport die ook bij de WK in Budapest zo nadrukkelijk zichtbaar was. Atleten strijden uiteraard voor uiteraard voor eigen gewin, maar de sportiviteit na de wedstrijd met over en weer felicitaties en respect voor elkaar is geweldig. Dat geldt ook voor de werkwijze binnen Team Sotra!
Na nog wat napraten vertrok een ieder tevreden huiswaarts. Over een week is de start van het nieuwe trainingsseizoen. Met volle inzet gaan beginnen met de fysieke arbeid voor mooie, nieuwe resultaten in het nieuwe seizoen 2024!