Team Sotra goed uit ’t startblok bij Try Out Games in OmniSport !
In gloednieuwe outfit, met dank aan suppliers Isokin en RunX uit Apeldoorn gingen zondag 17 december diverse sprint-/hordenatleten van Team Sotra  voor de eerste wedstrijd van het indoorseizoen 2023/2024 van start.
De Try Out Games was een prima wedstrijd waarmee de atleten konden laten zien hoe ze er op dit moment voor staan. Een testwedstrijd die was vooraf gegaan door een trainingsperiode van lekker doorwerken en flink arbeid verzetten.
De 400m mannen hadden hun start al om 10.00u in de ochtend.
Direct in de 1e serie beten Jonas Phijffers (AV34/STAA) en Robin Boersma (AV NOP) het spits af.
Jonas liep een lekkere race ook al legde de Brit Jamal  Rhoden Stevens hem in de 2e bocht enigszins in de luren. Daardoor liep hij veel meters extra, maar dat weerhield hem niet van de over-all winst in een mooie tijd van 47.44. Een nieuw indoor pb met genoeg perspectief op beter! Robin startte de wedstrijd vanuit de lastige baan 1 en beëindigde zijn race in een tijd van 50.68; goed voor de 5e plaats in de eindstand. In de 2e serie kwamen D’Sean Holaman (AV34) en U20 atleet Sep de Jong (AV34/STAA) aan de start. D’Sean, die de hele wedstrijd kop liep, streed op de laatste meters samen met Sep om de serie winst. D’Sean won in 50.46 waarmee hij als 4e over-all eindigde. Sep, die z’n race ook vanuit baan 1 liep kon in de laatste bocht tactisch binnendoor en werd uiteindelijk direct na D’Sean 2e in 50.58. In de U20 categorie was dat de snelste tijd van de dag en dus ook voor hem de 1e stek over-all!
U20 atlete Mare Versluis (AV de Liemers) begon haar wedstrijddag met de 60m horden. Op haar nieuwe wedstrijdhoogte van 0.84 op de 60m horden beëindigde ze haar race in een tijd van 9.74. Er had duidelijk meer ingezeten want de tussenafstand tussen horde 1 en 2 ging in 4- i.p.v. 3-pas.
Haar 400m race besloot ze met een 2e plek in de serie in een tijd van 1.05.79.
Op de 200m streed 1e jaars neo bij de mannen Tigo Mesie. Ook vanuit baan 1, besloot hij zijn race in een tijd van 23.25s. Vlot daarna was hij ook al aan de beurt voor z’n 60m race die hij liep in 7.33. In dezelfde serie startten ook D’Sean Holaman en Jesse van Heijningen. D’Sean werd 4e in 7.28 en Jesse werd gedeeld 3e in 7.22. Die tijd leverde hem een tijd in de B-finale op. In die finale kwam hij opnieuw tot 7.22 en behaalde hij de 5e plaats. Een prima tijd dicht bij z’n pb en een mooie uitgangspositie om het seizoen verder mee door te bouwen.
U20 atleet Sep de Jong besloot zijn 60m in een tijd van 7.63 en had graag wat sneller gelopen. Senior Robin Boersma liep sinds heel lange tijd ook een 60m. Hij bracht een eindtijd van 7.45 op de klok. En als laatste Sotra atleet kwam ook Jonas Phijffers op de 60m in actie. Hij sloot z’n serie af met winst in een mooie 7.11 en hield de A-finale voor gezien. Zeker ook op dit eenmalige onderdeel een prima aftrap van het seizoen voor hem vandaag.
Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m