Succesvolle trainingsstage Team Sotra in Nerja

Net als vorig jaar vertrok de trainingsgroep van Team Sotra direct na de feestdagen in het nieuwe jaar 2024 naar Spanje voor een trainingsstage. Ditmaal pakte de trip naar Nerja aanzienlijk beter uit dan vorig jaar toen het atletenteam met flink wat ziekte had te kampen. Het team met 10 atleten, de fysio, de trainer-coach en de organisator/cameraman vertrok op 2 januari jl. al vroeg  hun vliegreis vanaf Schiphol. Bij aankomst in Malaga was het vervolgens instappen in een eigen geregelde bus en nog een uurtje rijden richting Nerja. Na een uitstekende reis kon hierna de intrek worden genomen in een 4-tal appartementen direct tegenover de atletiekaccommodatie. Met de supermarkt naast de deur een prima uitgangspositie om de focus de verdere dagen tot de vertrekdatum van 13 januari uit te laten gaan naar de trainingsarbeid en het “atleet-zijn”. Immers dat beperkt zich niet tot alleen de paar uur op de atletiekaccommodatie.
Iedere dag begon het team om 08.00u met een zgn. wake-up walk van ca. 1km rondom het stadion. Mooi om het zachtjes aan licht te zien worden en op deze manier een begin te maken met de voorbereiding van lichaam en geest op de eerste training van de dag. Die begon veelal om 10.00u waarna na de lunch en wat vrij te besteden tijd de tweede training om 15.30u startte.
De diverse trainingen verliepen erg goed waarbij de prima temperatuur en vaak de zon een erg positieve invloed op had. Het was wat dat betreft een verademing na de vele nattigheid in de voorgaande trainingsweken.
Een aantal trainingen had ook een alternatief karakter waarbij de teamgeest werd uitgedaagd evenals een 2-tal mentale sessies. Die sessies stonden in het teken van het motto voor het nieuwe jaar 2024, namelijk met dapperheid, moed en aanvallen het startblok in, om mede de slogan “today good, tomorrow better” recht te kunnen doen!!
De komende indoorwedstrijden zijn daarvoor een goede, eerste graadmeter met om te beginnen de PEC Indoor op zaterdag 27 januari a.s. waarbij nagenoeg het gehele team plaats zal nemen in het startbloklekker 120m’s rennen en prima krachtruimte, met genoeg halterschijven


mentale sessie en spierversterkend werk on the beach

Van veel trainingen zijn video’s gemaakt die verzameld in 3 delen te vinden zijn, op het Hortas Sotra Track you tube video kanaal. De links daarvan zijn: https://youtu.be/QvruiJBFxTk en https://youtu.be/HME0euRjDlY

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m