Nieuwe 400m PB’s voor Sep, D’Sean en Robin op Pec Indoor

Tijdens de 14e editie van de AV Pec Indoor op zaterdag 27 januari in het Apeldoornse OmniSport kwamen diverse atleten van Team Sotra uitstekend voor de dag. Na z’n 200m indoor pb van 23.01 in Dortmund vorige week keek Sep de Jong (Staa/AV34) reikhalzend uit om weer eens aan de start van een 400m te staan. Bij de U20 mannen liep hij een goeie race, die hij over-all als 2e beëindigde in een mooi nieuw pb van 49.67. Over 2 weken staat voor hem het NK Junioren op het programma. Daarbij kan hij z’n goede vorm qua tijd zeker nog wat verder aanscherpen. Aan de concurrentie zal het niet liggen.
D’Sean Holaman (AV34) liep bij de mannen ook een sterke race en met goed knokken lukte het ook hem om voor het eerst indoor een sub 50’er neer te zetten. Zijn nieuwe pb is vanaf nu 49.71.
Als laatste 400m atleet ging Robin Boersma (AV NOP) van start. Vanuit baan 4 naam hij direct het voortouw en had hij gedurende de gehele race de lead. Ook hij dook indoor voor het eerst onder de 50s grens en zag de klok stilstaan op 49.92.
Prima prestaties en tevreden gezichten bij de lange sprinters derhalve.
Dat lag bij neo senior Milan Mesie (Staa/AV34) wat anders, het was niet bepaald zijn lucky day. Het begon met een diskwalificatie na een valse start op de 60m horden. Daarna zat het ook op de 60m vlak niet mee. I.p.v. een knal was er ineens een startschot met een piep dat de tijden van deze serie inclusief die van z’n broer Tigo negatief beïnvloedden. “Op zo’n moment heb je toch twijfel, wat is dit, maar ’t gekke is dat je met z’n allen toch weer doorloopt en er het beste van maakt” aldus Milan. Milan eindigde in 7.22 en Tigo in 7.49 en protest om het nog eens over te doen mocht helaas niet baten.
Jesse van Heijningen (Staa/AV34) werd in zijn 60m serie gedeeld 3e en noteerde met 7.20 z’n beste seizoentijd; een prima tijd en motivatie om z’n pb van 7.16 te gaan slechten.
Mare Versluis (AV de Liemers) verbeterde haar pb tijd op de 60m horden bij de VU20. Ze kwam in haar serie tot een tijd van 9.46. Met het pb was ze tevreden, nu nog feller worden in de start naar de eerste horde en tussenritme in de eerste 2 horden, zo was haar commentaar. De 400m legde ze af in 63.78 en dat was flink sneller dan haar eerste wedstrijd in december jl toen ze tot een tijd kwam van 65.79.

Van alle races zijn video-opnames gemaakt die je terug vindt op de playlist: “2024 Pec Indoor 27 januari” op het you tube kanaal van Hortas Sotra Track and Field.

Deel dit bericht

Lees meer!