Bronzen plak voor Sep op NK Indoor 400m

MU20 atleet Sep de Jong van Team Sotra (AV34/STAA) heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor voor Junioren in het Apeldoornse Omni Sport een uitstekend 400m resultaat behaald.
Hij behaalde er een 3e plaats en won er de bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record van 49.63.
Het toernooi begon voor Sep met het doen van series op de zaterdag. Er werden 4 series gelopen waarvan de 6 beste tijden goed waren voor een plek in de finale. Sep liep in de 3e serie een prima race die hij van kop af won in een tijd van 49.79. Dat was tot dan toe de 3e tijd. In de 4e serie werd er door 2 atleten stevig gebattled die elkaar naar snelle tijden stuwden. Dat betekende uiteindelijk de 5 tijd voor Sep en derhalve een loting met de atleet met de 6e tijd om de banen 1 en 2.
Sep lootte de lastige baan 1 waarin echter niets hem er van weerhield om er van te maken wat er van te maken viel. Hij ging zeer voortvarend van start. De atleet in baan 2 had hij al snel te pakken waarna hij sterk doortrok om uiteindelijk als tweede aan de volgende 200m ronde te kunnen beginnen. Sep haakte zo goed mogelijk aan bij de uiteindelijke winnaar Tijm Oosterom, maar kon niet voorkomen dat Viggo Tijbosch die zilver won nog over hem heen kwam. Brons dus voor Sep in een nieuw persoonlijk record van 49.63 waarmee hij terecht reuze in z’n nopjes was.
Het indoorseizoen zit er nu op voor Sep en binnenkort zal hij de trainingen voor de lange horden weer gaan oppakken om zich voor te bereiden op het outdoorseizoen.

Bij de VU20 kwam Mare Versluis (AV de Liemers) ook in actie op de 400m. Mare liep een goede race en kwam tot een seasons best van 1.03.14. Op Dag 2 stond de 60m horden voor Mare op het programma. Helaas kreeg ze tijdens de warming-up wat last van haar onderrug. Ze startte wel maar de race verliep niet goed. Erg jammer omdat ze heel graag op dit onderdeel goed uit de verf had willen komen. Ook Mare’s indoorseizoen zit er nu op en ook zij zal zich in de voorbereiding op het outdoorseizoen op de lange horden richten.