Bronzen Medaille voor Jonas Phijffers op 400m NK Senioren in Apeldoorn

In het weekend van 17/18 februari werd het NKi voor Senioren in het Apeldoornse Omnisport georganiseerd.
Team Sotra, STAA en AV’34 atleet Jonas Phijffers was één van de 24 deelnemers aan de sterk bezette 400m bij de mannen. Op de zaterdag, Dag 1 van het toernooi, konden de atleten zich kwalificeren voor de finale. De deelnemers kwamen verdeeld over 4 series aan de start. De 6 beste tijden daarvan plaatsten zich voor de finale op Dag 2, de zondag. Jonas kwam in serie 3 aan de start en liep daarin een uitstekende wedstrijd. Hij finishte vlak achter de ervaren 400m atleet Tony van Diepen als 2e in een heel sterk en dik persoonlijk record van 46.79. Van Diepen won in 46.71. De tijd van Jonas bleek uiteindelijk op 0.001s overall de 3e tijd van het veld waarmee hij voor de finale de goede baan 4 kreeg toebedeeld.
Op zondag zat het Apeldoornse Omnisport bomvol; een geweldige entourage voor  Jonas om z’n eerste senioren finale in te kunnen lopen. Na het startschot ging hij voortvarend van start en kon hij de eerste 150m goed mee; sterker hij was op dat moment in de gelegenheid om bij het ingaan van ronde 2 de leiding te kunnen nemen, maar deed dat nog even niet… Een belangrijk leerpunt voor de nog onervaren atleet. Jonas ging vervolgens de 2e ronde in als de nummer 3 en consolideerde die positie tot en met de finish. Een prachtige 3e plek en een mooie bronzen medaille waren voor hem! Met dit fraaie resultaat en de nieuwe energie die het vrijmaakt gaat Jonas na een herstelweek beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe outdoorseizoen. Daar heeft hij nu al zin in!

Jonas was overigens dit NK Weekend niet de enige atleet van het Sotra Team die in actie kwam. Ook Jesse van Heijningen (STAA en AV34) was van de partij en kwam uitstekend voor de dag . Op zondag behaalde hij een keurige 10e plaats op de 200m in een dik persoonlijk record van 22.34. Op zaterdag nam hij deel aan de 60m en kwam hij tot 7.17; slechts 0.01s boven zijn pb.

Milan Mesie (STAA en AV34) evenaarde op de 60m zijn pb en zette de klok stil op 7.11s. Dat gebeurde overigens pas na het 5e startcommando waardoor er bij de atleten een flink beroep gedaan werd op hun concentratievermogen. Op de 60m horden leek het na 2 keer “terugroepen” dezelfde kant op te gaan maar mochten de atleten bij het 3e startschot toch los. Milan leverde een prima eindresultaat. Hij sloot z’n 1e race van dit seizoen over de 1.06.7m hoge hekken af met een erg goede 8.34. Daarmee behaalde hij een uitstekende 9e plaats en bleef hij slechts 1 plek verwijderd van de finale. De verkregen hot-seat plek kon hij helaas niet verzilveren; alle 8 finalisten gingen daadwerkelijk van start.
D’Sean Holaman (AV34) en Robin Boersma (AV NOP) verschenen zaterdag als beide 400m hordenatleten ook aan de start van de 400m. Op basis van hun pb’s kwamen ze terecht in resp. de lastige banen 1 en 2 van hun serie. Ze weerden zich flink en liepen met tijden van 50.01 en 50.38 slechts een paar tienden boven hun persoonlijke besttijd. Prima gedaan dus. Op zondag herhaalde D’Sean dit kunststukje opnieuw vanuit baan 1 op de 200m. Hij noteerde een tijd van 22.81 en dat was slechts 0.03s boven z’n pb
Een uitstekend NK weekend derhalve voor alle Sotra deelnemers!

Op het you tube video-kanaal van Hortas Sotra Track and Field staan alle races van de Sotra-atleten en natuurlijk ook de Wereld Record Race op de 400m van wereldster Femke Bol.

De finale race van Jonas vind je hier: https://youtu.be/yMJPFDR88tA

Deel dit bericht

Lees meer!