Milan Mesie NK Studenten Kampioen op 60m horden

Gelijktijdig met het grote Nederlandse atletieksucces op de WK indoor in Glasgow was ook een aantal atleten van Team Sotra succesvol op het NK indoor Studenten in Omnisport. Deze kampioenschappen in het Apeldoornse Omnisport op zaterdag 2 maart betekenden tevens de afsluiting van het indoorseizoen 2023/2024.
Op de 60m horden leverde Milan Mesie (STAA/AV34 atleet) een fraaie prestatie. Hij plaatste zich in de vroege ochtend met een mooie 8.37 (0.03s boven z’n pb)  en seriewinst voor de finale. In de finale zelf wist hij met een tijd van 8.40 de nationale studententitel 2024 op z’n naam te schrijven. Gefeliciteerd Milan!
Voorafgaand aan z’n 60m hordenfinale verscheen Milan ook aan de start van de 60m. Ook Jesse van Heijningen (STAA/AV34 atleet) en Tigo Mesie (STAA/AV34 atleet) kwamen op dit onderdeel uit. Alle 3 de atleten hadden zich op basis van hun beste tijden automatisch geplaatst voor de halve eindstrijd. In de 3e halve finale werden Milan en Jesse resp. 1e en 2e allebei met een tijd van 7.14. Die tijd betekende voor Jesse een pb en voor alle twee ook een plek in de finale. Ook Tigo wist zich voor de eindstrijd te kwalificeren. Hij deed dat via z’n tijd en werd 3e in z’n halve finale in een seasons best van 7.21.
In de finale knokten Milan en Jesse een flinke onderlinge strijd uit; beiden behaalden een nieuw pb van 7.09. Milan was 0.004s sneller dan Jesse waardoor hij 2e werd en de zilveren medaille won en Jesse 3e werd en de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Tigo werd 7e in 7.26.
Kortom met 3 medailles, 3 pb’s en een sb een fraaie afsluiting van het indoorseizoen voor deze 3 Sotra boysz!

60m podium met op 2 Milan en op 3 Jesse; proficiat!