Dagprijs Talent voor Jonas Phijffers op de Harry Schulting Games !!

Team Sotra U23 atleet Jonas Phijffers (AV34/STAA/RunX/Isokin) deed op de 400m bij de Harry Schulting Games op donderdag 9 mei uitstekende zaken.
Hij liep in z’n openingsrace van het outdoorseizoen direct z’n persoonlijk record van 2023 uit de boeken en noteerde een prachtige nieuwe pb 400m tijd van 46.17s. Daarmee won hij niet alleen de wedstrijd op dit onderdeel op deze mooie Hemelvaartsdag in Vught, maar verbeterde hij ook het baanrecord uit 2017.
Na het slotnummer van de dag wachtte nog een andere verrassing voor Jonas. Hij kreeg door de jury de prijs voor beste Talent Prestatie van de dag toebedeeld. Een mooie waardering om vol motivatie het seizoen te vervolgen. De race van Jonas is net als andere races te vinden op het Horta/Sotra you tube kanaal via deze link: https://youtu.be/ToNJ5Q31H9c
De eerstvolgende wedstrijd van Jonas staat op zaterdag 18 mei gepland. Hij loopt dan zijn favoriete 400m in Nijmegen bij de Next Generation Athletics.
Milan Mesie (AV34/STAA/RunX/Isokin) kon ook een mooi nieuw pb laten bijschrijven op de 110m horden. De HSG organisatie gaf de deelnemende atleten op deze afstand en de 100m sprint de mogelijkheid om 2 races af te werken. In de 1e heat kwam Milan tot een tijd van 14.91 (0.0) waarbij hij veel foutjes maakte. In de 2e heat ging het met name in het laatste deel van de race al een stuk beter en rolde er een nieuwe pb tijd uit van 14.74 (+0.4). Over-all werd Milan 7e; een goede prestatie voor de 1e jaars neo-atleet.


Milan tevreden met z’n nieuwe pb!

Milan kwam direct na z’n hordenraces ook nog op de 100m in actie. Z’n tijd van 11.08 (+1.4) mocht er daarbij zeker zijn, maar gelet op de totale belasting liet hij de 2e heat voor wat het was. Broer Tigo (AV34/STAA/RunX/Isokin) kwam na z’n 200m die hij aflegde in een heel behoorlijke tijd van 22.80 wel twee maal in actie op de 100m. In de 1e race liep hij een tijd van 11.42 (+1.4) en in de 2e race stond het eindresultaat van 11.51 (+0.4) op de klok.
De 400m hordenatleten kwamen in hun eerste race van het seizoen nog niet echt uit de verf. U20 atleet Sep de Jong (AV34/STAA/RunX/Isokin) kon na een goed 1e deel van de race tot en met horde 8 de wedstrijd niet goed afmaken. Hij raakte in het laatste deel een horde flink en was z’n pasritme kwijt waardoor hij bleef steken op een tijd van 54.41. Een resultaat dat overigens wel goed was voor de 3e stek.
Ook D’Sean Holaman (AV34) was niet stabiel genoeg in z’n pasritme en noteerde een tijd van 57.93. Dat laatste gold ook voor U20 atlete Mare Versluis (AV de Liemers). Zij noteerde een tijd van 1.07.03 en bleef daarmee precies 2 sec. boven haar persoonlijke besttijd. Het kersverse seizoen biedt echter nog alle mogelijkheden om deze resultaten te verbeteren!

Deel dit bericht

Lees meer!