T-Meeting Tilburg; erepodium voor Jonas Phijffers en Sep de Jong

Traditiegetrouw stond maandag 2e Pinksterdag 20 mei 2024 de T-Meeting in de wedstrijdplanning van de meeste sprint-/horden atleten van Team Sotra. De deelname van de wedstrijd eindigde voor Jonas en Sep beiden AV34 en STAA-lid met de prijsuitreiking.
Jonas kon na z’n 400m overwinning in een nieuw pb van 46.02 twee dagen eerder in Nijmegen bij de Next Generation Meeting ook in Tilburg de winst bijschrijven.  Opnieuw liep hij van kop op aan naar de winst in ook nu weer een fraaie eindtijd van 46.12. Met die tijd verbeterde hij tevens het baanrecord dat in handen was van clubgenoot Nout Wardenburg, die nu, achter Jonas,  2e werd in 46.85. “Volgende week weet ik zeker dat ik in Brussel in het Koning Bouwdewijnstadion bij de IFAM flinke tegenstand heb. Ik ga er voor dan een 45’er op de klokken te brengen. Ik mag starten in het hoofdprogramma en heb er nu al veel zin in, dus met de gretigheid zit ’t wel goed” aldus een goed gemutste Jonas. Alle races van de Sotra atleten zijn terug te zien op het you tube videokanaal van Hortas/Sotra Track and Field. Dit is de 400m link met de race van Jonas:

https://www.youtube.com/watch?v=e_1fO6iEVjs&list=PLWZMdj2vL7wQmCmkdSl2e_b3gbU0E5jm1&index=16

Yassine Bouaziz leverde op z’n tweede 400m ook goed werk. Hij wist in z’n serie z’n kersverse pb van een week geleden in z’n eerste wedstrijd aan te scherpen tot een tijd van 51.17 wat een knap resultaat is.
Sep de Jong herpakte zich op de 400m horden goed nadat hij ruim een week eerder op de Harry Schulting Games met een tegenvallende prestatie het seizoen had geopend. Ditmaal ging het hem een stuk beter af en eindigde hij in de mannenrace als 3e met een tijd van 52.96. D’Sean Holaman verraste ook aangenaam; ook hij was verre van tevreden met z’n resultaat in Vught. Hij eindigde als 6e in een nette tijd van 55.22 vlak boven z’n pb. U20 atlete Mare Versluis (AV de Liemers) had mixed feelings over haar 400m hordenrace; voor het eerst liep ze 4 horden in 16-pas waarmee ze content was. Daarna volgden teveel verschillende pasritmes die zorgden voor een tijd van 1.07.91 die ze graag sneller had gezien. Vervolgens verschenen Milan Mesie, Jesse van Heijningen en Tigo Mesie (allen AV34 en STAA lid) aan de start van de 100m. Milan noteerde van het 3-tal met 11.05 (-0.5) de snelste eindtijd en miste op 1 plek de finale. Mede gelet op de tegenwind een prima resultaat van Milan ook al had hij graag de 11s grens geslecht. Jesse bleef na een zeer matige start steken op een eindtijd van 11.26 die hij graag sneller had gezien. Tigo was in een eerdere serie, waarin hij 2e werd, goed voor een sb van 11.39 (+0.3).
Halverwege de middag viel er een flinke hoosbui waarvan m.n. de korte hordenatleten flinke hinder ondervinden. Eenmaal droog, bleef een kletsnatte baan achter waarop Milan z’n 110m horden liep. Hij wist in zijn serie de overwinning op z’n naam te schrijven met een resultaat van 14.94 (-0.6) wat er gelet op de omstandigheden zeker mocht zijn. Ook Jesse van Heijningen trad voor z’n 200m aan op een natte baan; hij kwam op deze afstand tot een tijd van 22.68 (-0.8) en net als op de 100m had hij dat graag sneller gezien.
Naast Jonas zullen in Brussel bij de IFAM volgend weekend van 25/26 mei ook Sep, D’Sean, Yassine, Milan en Jesse aan de start verschijnen. Het wordt ongetwijfeld een prachtige belevenis. Weliswaar over 2 dagen verspreid heeft de organisatie maar liefst zo’n 2700 inschrijvingen te verwerken. De atletiek accommodatie in het Koning Bouwdewijnstadion is vorig jaar volledig gerenoveerd in gebruik genomen en heeft halverwege september de organisatie van de Finale van de Diamond League toegewezen gekregen. Kortom prachtig om daar te mogen lopen!

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m