IFAM Brussel een groot(s) Atletiekfeest !

Het weekend van 25/26 mei stond bij verschillende atleten van Team Sotra al weken rood omcirkeld in de agenda. Twee dagen met een atletiekprogramma in het Koning Boudewijnstation in Brussel waar een kwalificatie met een hoofdletter “U” zeker op z’n plaats is. Gedurende het weekend kwamen maar liefst ruim 2700 atleten met 90 verschillende nationaliteiten naar de Belgische hoofdstad om hun beste beentje voor te zetten. Ditmaal kreeg de wedstrijd het predicaat Continental Tour Bronze; gelet op o.m. het hoge niveau op alle onderdelen.
Op het you tube kanaal van Hortas Sotra Track and Field zijn veel races terug te vinden; uiteraard ook die van de atleten van het Sotra Team die er verschillende mooie resultaten wisten te behalen.

U23 atleet Jonas Phijffers (AV34/STAA/RunX/Isokin) kwam uit in het hoofdprogramma van de Meeting. Hij liet op de 400m opnieuw een sterke indruk achter en deed er vooral ook veel internationale ervaring op. Daar waar hij bij de inschrijving op plek 28 stond, beëindigde hij de positie in de eindklassering uiteindelijk met een prima 9e plek. In de 3e serie finishte hij als 3e in een tijd van 46.16. Een tijd waarmee hij 2e snelste Nederlander werd; enkel leeftijdgenoot Isaya Klein Ikkink was in serie 1 0.03s sneller. “Ik heb nu 4 wedstrijden heel erg constant gescoord met eigenlijk telkens verschillende races. Dit keer de eerste keer met tegenstand, want de 3 keer daarvoor won ik van kop af aan. Natuurlijk had ik graag een sub 46 ‘er gelopen, maar ben voor nu tevreden over waar ik sta en ja zeker ga ik er alles aan doen om die sub 46’er dit seizoen alsnog te scoren. Ik heb namelijk geen twijfel dat dat niet zou kunnen” aldus een enthousiaste en gedreven Jonas.In het voorprogramma van de 400m deed Yassine Bouaziz (AV34) goede zaken; vanuit de lastige baan 8 liep hij in de 20e (!) serie naar een nieuwe pb tijd van 50.98.
U20 atleet Sep de Jong (AV34/STAA/RunX/Isokin) komt er op de 400m horden ook per week beter in. Startend vanuit baan 8 kon hij z’n race volgens plan volbrengen; met 6 horden in 14-pas en 3 in 15. Dat leverde hem in de serie een 3e plek op in een sb van 52.56. In de U20 categorie was hij goed voor de 5e plaats. “M’n raceplan begint per wedstrijd lekkerder te lopen wist Sep na afloop van z’n race te melden. Ik moet er nu verdere scherpte in aanbrengen om een 51’er op de klok te zien brengen en daar zie ik alle mogelijkheden toe” aldus een strijdlustige Sep.
D’Sean Holaman (AV34) kwam ook uit op de 400m horden, maar het lukte niet zoals hij wilde en moest genoegen nemen met een 4e plek in z’n serie in een tijd van 56.14.
Milan Mesie (AV34/STAA/RunX/Isokin) kwam op beide dagen in actie en leverde prima resultaten! Op dag 1 kwam hij uit op de 100m en werd hij 3e in z’n serie in een nieuwe pb tijd van 10.95 (0.0)!  Op dag 2 stond de 110m horden voor hem op het programma. De voorbereiding was door regen wat improviseren geweest maar op het moment van lopen was het droog. Op een natte baan werd hij in z’n serie 3e in een tijd van 14.74 (1.0). En dat betekende een evenaring van z’n pb. “Ondanks dat ik nog al wat horden raakte vond ik het toch wel goede zei Milan na afloop. Dat ik dan m’n beste tijd evenaar, geeft wel aan dat er echt nog meer in zit. En…ik heb er zin aan om dat er uit te halen, beëindigde hij z’n relaas optimistisch.
Voor Jesse van Heijningen had z’n deelname aan de 100m helaas een vervelende afloop; halverwege raakte hij helaas geblesseerd. Inmiddels is duidelijk geworden dat het gelukkig meevalt en dat met even pas op de plaats Jesse z’n seizoen met frisse moed zal kunnen vervolgen!

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m