Competitiestrijd in Apeldoorn met goede punteninbreng van Team Sotra atleten

Zondag 2 juni was het competitiedag in Nederland. AV34 is bij de mannen actief in de 1e divisie; de op één na hoogste divisie. Op de sprint- en hordenonderdelen heeft het team een flinke inbreng met atleten van Team Sotra op de sprint- en hordenonderdelen.
Jonas Phijffers pakte op de 200m met de winst het maximale aantal punten van 12 stuks. Hij deed dat door over-all als 1e te finishen in een nieuw pb van 21.34 (+0.2). Milan Mesie deed het op dit onderdeel ook prima; hij werd 3e in een tijd van 22.31. Op de 4x400m was er voor het team ook een maximale puntenscore van 12. Van het team maakten 3 Sotra atleten deel uit, nl.  D’Sean Holaman (startloper), Tigo Mesie (2e loper), Jonas Phijffers (slotloper) en 3e loper Erik Heijink, die op de 400m inidividueel ook al 10 punten in de wacht had gesleept. Een sterk team derhalve dat ook sterk liep en met grote voorsprong 1e werd in een snelle eindtijd van 3.15.85.
U20 atleet Sep de Jong bezette de 400m horden discipline. Hij werd 3e in 53.37 en lepelde op die manier 10 punten voor het team naar binnen.
Op de 100m waren er voor Milan en Tigo Mesie scores van 11.24 en 11.70 met flinke 7 tegenwind van -2.4. Meer dan 7 punten konden er op dit onderdeel niet uitgesleept worden.
Na afloop bleek dat AV34 na AV Lycurgus uit Krommenie als goede 2e in het eindtotaal was terug te vinden. Daarmee heeft het een goede uitgangspositie om in september uit te komen in de promotiewedstrijd om een plek in de eredivisie.
Van o.a. de 4x400m zijn beelden terug te vinden op het you tube video kanaal van Sotra Hortas Track and Field.

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m