Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m horden.
Hij won op overtuigende wijze de finale race bij de MU20 in een prima tijd van 52.88.Na een bekeken race in de serie die hij won in een tijd van 56.01 kreeg hij in de finale baan 4 toebedeeld. Helaas ontbrak daarin z’n grootste concurrent Tijm Oosterom vanwege een enkelblessure. Na het startschot bleek al snel dat er geen maat stond op Sep. Makkelijk en met vloeiende passages lopend bereikte hij met grote voorsprong als 1e de finish. De nationale titel was voor hem. Met een smile van oor tot oor  kreeg hij later op de avond de gouden plak uitgereikt. Van harte gefeliciteerd Sep!
De finale race van Sep is te zien op het you tube video kanaal van Hortas/Sotra Track and Field en vind je hier: https://youtu.be/wMK6Ct0V-1Y
Sep komt op Dag 2 van het kampioenschap in actie op de 400m; een pittig onderdeel na twee maal een 400m horden waarvoor naast series ook nog halve finales gelopen moeten worden. De finale 400m vindt plaats op Dag 3. Een zwaar programma, maar Sep zal ongetwijfeld z’n beste beentje voorzetten om de finale te bereiken en dan zijn er weer nieuwe kansen.
Bij de VU18 was er ook 400m horden succes voor Noémi Knaap van AV34/TalentTeam Meerkamp. Afgelopen winter deed ze regelmatig mee met hordentrainingen van Team Sotra en in combinatie met haar eigen trainingen o.l.v. Marjon Leuwis heeft haar dat geen windeieren gelegd.Na winst in haar serie in een tijd 64.43 wist ze zich in de finale in het laatste deel van de race steeds verder naar voren te knokken. Dat leverde haar uiteindelijk bij de finish een prachtige 3e plaats en bronzen medaille op in een tijd van 63.31 waarmee ze erg blij was. Goed gedaan Noémi, ook jij van harte gefeliciteerd! De race van Noëmi is hier te zien: https://youtu.be/FRCNff6vHRU
Bij de VU20 werd Mare Versluis 9e waardoor ze de finale op slechts 1 plek en op 0.14s. miste. Ze werd in haar serie 5e met een tijd van 1.07.77.

Deel dit bericht

Lees meer!