Jonas wint 400m Internationale Meeting in Luik in 45.72 !!

In het Belgische Liège vond onder prettige weersomstandigheden en een goede organisatie voor de 22e keer de Meeting D’Athletisme plaats. Deze editie was de wedstrijd voorzien van het label brons van World Athletics.

Het werd voor Sotra atleet Jonas Pfijffers (AV34/STAA/RunX/Isokin) een avondje met een 400m om niet snel te vergeten. Integendeel, hij liep in het fraaie Naimette Stadion met opzwepende muziek en veel publiek een prachtige race. Jonas startte de wedstrijd vanuit baan 6 met in de banen 4 en 5 stevige concurrentie van de Ier Christhoper O’Donnell met een sb van 45.69 en de plaatselijke favoriet  Florent Mabille met een beste seizoentijd van 45.89.
Jonas had in het afgelopen trainingsblok van 3 weken meer aandacht aan snelheid besteed en doel was om m.n. in de eerste 100m tijdswinst te boeken t.o.v. z’n 4 races in het voorseizoen. Die 4 races hadden geresulteerd in een snelste eindtijd tot nu toe van 46.02.
Na het startschot liep Jonas al snel in op de banen 7 en 8 en kwam op het 300m punt met voorsprong op de Belg en Ier de bocht uit. Die deden er alles aan om de atleet van Team Sotra (Stichting Topatletiek Regio Apeldoorn) te achterhalen maar dat lukte ze niet. De voorsprong van Jonas werd wel wat kleiner, maar de overwinning op de finishlijn was voor hem in een geweldige officiële nieuwe pb tijd van 45.72s! De vreugde was groot  en werd door Jonas onderstreept met een treffend kort commentaar onder de noemer “dit is heel lekker”!
De race van Jonas is te bekijken op het you tube video kanaal van Hortas Sotra Track and Field met de link:
https://youtu.be/zphHySL5zkw
Vervolgens ging de aandacht van Jonas al snel uit naar het weekend van 28, 29 en 30 juni wanneer in het FBK Stadion in Hengelo de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren op het programma staan. “Ik heb er nu al zin in, maar ik moet nog maar even geduld hebben en per dag goed m’n ding doen” aldus een gretige Jonas.

Aan het NK in Hengelo doen 7 atleten van Team Sotra mee. Eén van hen is D’Sean Holaman, die in Luik ook aan de start verscheen. De 400m horden atleet liep z’n eerste ´vlakke” 400m van het seizoen in een matige 50.43 en werd daarmee 10e. Op het NK zien we hem terug op z’n favoriete onderdeel de 400m horden. Kersvers Nederlands Kampioen U20 atleet Sep de Jong komt met Robin Boersma en U20 atlete Mare Versluis ook uit op de 400m horden. Daarnaast zullen Jesse van Heijningen (100 en 200m) en Milan Mesie (100 en 110m horden) hun beste beentje voor zetten in Hengelo.

Deel dit bericht

Lees meer!