Zilveren NK medaille op 400m voor Jonas Phijffers !!

Op de Nederlandse Kampioenschappen Senioren in het FBK Stadion in Hengelo dit laatste weekend van juni heeft Jonas Phijffers (AV34, STAA, RunX, Isokin) een uitstekend resultaat behaald.
Hij bereikte in een zinderende 400m finale op de slotdag van het toernooi een 2e plaats. Daarmee was de zilveren medaille voor hem; het goud ging naar Isaya Klein Ikkink.
De tijden van beide atleten ontliepen elkaar weinig met 45.61s voor Isaya en 45.75 voor Jonas, slechts 0.03s boven z’n kersverse pb. De wedstrijd begon met het lopen van halve finales op de vrijdagavond. Daar hadden Jonas en Isaya in een rechtstreeks duel om de finale plekken 1 en 2 ook al flinke strijd met elkaar gevoerd. Ook die halve finale beslechtte Klein Ikkink in z’n voordeel met minimaal verschil d.w.z. 45.99 om 46.02.
In de finale op zondag  in een winderig FBK Stadion was de start van Jonas, vanuit baan 4, over de eerste 200m enigszins behoudend. Ikkink, maar ook stevige concurrenten als Isayah Boers en nieuwe aanwinst voor Nederland Eugene Omalla hadden op dit punt een behoorlijke voorsprong. Dat realiseerde Jonas zich ook, waarna hij vrij vlot daarna  een indrukwekkende inhaalrace begon. Met nog ca. 70m te gaan liep alleen Klein Ikkink nog voor hem en was het bijzonder spannend of de inhaalrace zou slagen. Dat lukte dus net niet en werd hij de nummer 2 op de 400m van het NK 2024. Een prachtig resultaat op het eerste NK Outdoor bij de Senioren voor Jonas. Vorig jaar moest hij vanwege een blessure nog verstek laten gaan.


fans van Jonas….
Ook 6 andere Sotra atleten verschenen in Hengelo in het FBK Stadion aan de start voor hun NK toernooi.
Prima resultaten werden er behaald door de 400m horden atleten Sep de Jong (AV34, STAA, Run X, Isokin) en D’Sean Holaman (AV34, RunX, Isokin). Beide atleten wisten op vrijdag de finale te behalen. Sep deed dat via rechtstreekse plaatsing door in zijn serie 2e te worden en D’Sean lukte dat via de indirecte weg door als één van de twee tijdsnelste atleten te eindigen.
In de finale startte de pas 18-jarige Sep en kersvers Nederlands Junioren Kampioen 2024 vanuit baan 5 zijn race en D’Sean Holaman vanuit de lastige baan 1. Sep kwam prima mee in het veld en liep zijn pasritme van 6×14 en 3×15 gemakkelijker dan ooit. Hij finishte als 6e in een tijd van 52.69. D’Sean werd 7e en was tevreden met zijn eindresultaat in de 1e baan van 55.02. Bij de vrouwen deed U20 atlete Mare Versluis ook mee op de lange horden. Ze liep haar beste race van het seizoen in een sb van 1.06.60 en werd in haar serie 4e.
Milan Mesie en Jesse van Heijningen (beiden AV34 en STAA lid, RunX en Isokin) waren hun toernooi op dag 1 begonnen met de 100m. Milan lukte het niet om onder de 11s grens te blijven zo als hij dit seizoen één keer eerder deed, maar 11.04 (+1.0) is een acceptabel resultaat. Jesse, terugkomend van een blessure eind vorige maand liet met zijn sb van 11.19 zien de stijgende lijn weer te pakken te hebben, maar is er nog niet. Datzelfde gold ook voor z’n 200m; ook op die afstand kwam hij tot een sb van 22.42 (-0.6). Tigo Mesie deed dat op de 200m in een andere serie ook; hij noteerde 22.63.
De 110m horden verliep voor Milan niet naar wens. Het ontbrak aan de juiste felheid en aanvalspower die onontbeerlijk is in een korte met 10 hoge (1.06.7m) horden race. Hij eindigde als 11e in een tijd van 14.97 en dat was onder zijn kunnen.
 

Deel dit bericht

Lees meer!