Sprint/Horden atleten Sotra present Bij aftrap Nationaal Baancircuit in Lisse

Op 7 mei 2022 vond traditie getrouw in Lisse de opening plaats van de 1e wedstrijd van het Nationaal Baancircuit. Aan het einde van de dag was er voor de best presterende atlete en atleet de geliefde Ter Specke Bokaal te winnen evenals een Talent Bokaal en dit jaar voor de eerste maal ook een publieksprijs.
Met stralende zon in een goeie ambiance testen de atleten hun vorm in het nog prille atletiekseizoen. Minpuntje was dat in de loop van de dag de wind telkens meer aanwakkerde en nogal eens meer was dan de +2.0 op de korte sprint- en hordenonderdelen.
U18 atleet Sep de Jong (AV34) beet namens het team de spits af. Sep liep een prima wedstrijd waarin hij ruimschoots de ruimte kreeg ervaring op te doen met het lopen in winderige omstandigheden.  
Met een aanloop van 22 passen naar horde 1 vervolgde hij zijn race met 2 horden in 14-pas. Daarna liep hij tot en met horde 9 door in een 15-pas ritme. En dat was 1 extra 15-pas ten opzichte van z’n beide vorige wedstrijden. De laatste horde werd dus in 16-pas afgelegd waarna hij de wedstrijd beëindigde in opnieuw een pb van 54.38s. Mede gelet op de omstandigheden een prima resultaat voor Sep.
Hierna was het de beurt aan de 150m mannen. U20 atleet Milan Mesie (AV34) kwam hier als beste uit de bus. Hij beëindigde z’n race in een sterke 16.31s (+2.3). In de serie ervoor liep D’Sean Holaman (de Sperwers) naar een tijd van 16.67 (+2.9). Jesse van Heijningen liep het onderdeel in het main programma en kwam na een matige start tot 16.55 (+2.7).
De 150m’s werden gevolgd door een 300m waarin D’Sean Holaman met een sterke laatste 100m tot een tijd kwam van 35.89. Dat was een pb. Jesse maakte zijn debuut op de 300m; hij verraste als 100/200m atleet puur sang met een snelle 35.70.
Milan en Tigo Mesie stonden vervolgens aan de start van de 110m horden. Voor hen de eerste outdoor wedstrijd op de nieuwe hoogte van 99.1cm. Beide atleten hadden een heel behoorlijke start. Helaas verslikte Tigo zich met een flinke touché bij horde 3 waardoor hij de wedstrijd moest staken. Milan liep tot en met horde 6 een lekkere, aanvallende race, maar leverde daarna qua felheid wat in. Hij besloot de wedstrijd in een eindtijd van 14.78 (+0.7). Een mooi mikpunt om het de volgende hordenwedstrijd weer beter te doen!

Op het you tube video kanaal van Hortas/Sotra Track and Field zijn de meeste races te zien via de link: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wQIn20mnw7spBd5yYZ1CAE8

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *